- Conradi, der står du i offside

Det er ikke alltid motstandere gir hverandre råd. Men da Rune Myhrvold på Vålerengas gatelag møtte Askers ordfører, syntes han nok det var best å si fra om at hun lå litt feilplassert. Og da fikk Rune en klem som takk.

Det er ikke alltid motstandere gir hverandre råd. Men da Rune Myhrvold på Vålerengas gatelag møtte Askers ordfører, syntes han nok det var best å si fra om at hun lå litt feilplassert. Og da fikk Rune en klem som takk.

Rune er ingen hvem som helst i gatelagssammenheng. Han er nemlig en av de første som har gjort en overgang innen gatelagsfotballen. Rune er nemlig en av de to som møtte på Askers gatelags aller første trening - og han har spilt for Asker-laget (som nå teller over 20 spilleren) helt til i sommer. Men Rune er i jobb, noe som gjorde det mer praktisk å trene på Valle i Oslo. Det var en av grunnene til at han meldte overgang til Vålerenga (det hjalp nok litt at han har vært Vålerenga-patriot hele livet også...).

Men forholdet til Asker er selvfølgelig det beste - og nylig var han tilbake, som Vålerenga-spiller, i Askers årlige gatelagscup.

Rune Myhrvold er utvilsomt fortsatt en i Asker-gjengen, selv om han nå bruker Vålerenga-drakt. Her sammen med Tommy Holth og Roy Matre etter hans forrige retur til Føyka.

Der møttes gatelagene til Asker og Vålerenga mye spennende motstand. Askers asyltreningsprosjekt ved Hvalstad asylmottak hadde også i år eget lag. Det hadde også politiet og Asker kommune - foruten et lag med avdankede (?) folk i Asker Fotballs administrasjon.

Men det var altså i kampen mellom Vålerenga og kommunen at Rune syntes det var greit å informere motstandernes spiss om at hun nok lå plassert litt feil.

- Conradi, der ligger du i offside, forklarte Rune.

Og Lene Conradi takket for informasjonen med en god klem.

Lene Conradi kunne juble for kommunescoring mot Vålerengas gatelag...

Litt etter var dog ikke Rune like fornøyd med sin motstander - da kunne nemlig Conradi og kommunelaget juble for scoring. Det da ble børstet støv av en gammel skuddfot. Rådmann Lars Bjerke har 180 A-kamper for Askers A-lag, og viste at han kan dette da han dunket til på volley og ballen suste inn.

- Litt flaks det da, nærmest unnskyldte Bjerke etterpå. Uten at det så sånn ut.

 

Lars Bjerke dunket til - og så kunne Rådmannen - med 180 A-kamper for Asker - juble for scoring.

Flaks var det heller ikke da Vålerenga kom tilbake og scoret de også i en av de fartsfyllte kampene denne dagen. De to var i pulje med Asker Fotball admin, mens AFA (asyltreningsprosjektet), Askers gatelaget og politiet utkjempet slagene i den andre pulja.

Og da forstår de fleste at det lå an til mange prestisjetunge oppgjør i en turnering som er blitt en årviss tradisjon - og der nivået på lagene har utviklet seg i rekordfart år for år.

Askers gatelag imponerte i sin egen cup på Føyka. Her foran møte med Asker Fotball Admin i semifinalen.

Det viste også Askers eget gatelag, som under Andre Muris ledelse til daglig deltar i "Comeback-ligaen" mot klubber som Strømsgodset, Odd, Stabæk, Sandefjord, Fredrikstad og selvfølgelig Vålerenga.

I sin egen cup spilte de seg i år videre til semifinale mot klubbens egen administrasjon. Og her var den spreke gatelagsgjengen nær ved å løpe gammel rutine helt i senk. Det endte med 2-2 og straffekonk. Her stod Tommy Holth for dagens prestasjon, da han la straffen helt oppe i krysset - men admingjengen skjøt seg likevel til finalen mot politiet.

De hadde nemlig slått ut kommunen i den andre tette semifinalen.

Men i finalen hjalp det ikke med lovens lang arm - selv om politiets sisteskanse Henrik Vister reddet mye og viste at han har en fortid nettopp som keeper (for øvrig med herværende skribent (og spiller på Adminlaget) som trener på juniorlaget til Asker for mange år siden). Men politiet klarte ikke fange motstanderne som trillet ball og scoret mål - slik at det endte med hjemmejubel i år.

Uten at det var avgjørende en slik dag. Turneringen er naturlig nok - og mest av alt - et humørfyllt bevis på det gode samarbeid som råder rundt Askers satsing på gatelaget - og på asyltreningsprosjekt. Og for alle parter er det godt å møte hverandre på en helt annet og uhøytidelig arena.

Vålerengas HC feiret egen bursdag med cup på Føyka - der en kanon av en scoring ga ham premien for dagens prestasjon. Her i kamp mot kommunens lag.

Og så er det jo moro å se hvilken fantastisk fremgang gatelagene gjør på banen. Nå drives det rett og slett stor idrett - noe som ble behørig påpekt under lunsjen etter cupen.

Da hadde for øvrig vinnerlaget fått sin pokal - men viktigere, dagens prestasjon ble overrakt HC fra Vålerenga, som hadde en kanon av en scoring. Og hva passet vel bedre enn å få et gavekort fra Synsam når han faktisk hadde bursdag samme dagen...

Noen av de mange som deltok i turneringen på Føyka.

Asker kommune mot Vålerengas gatelag ble en herlig fight, der Oslo-lagets keeper ikke minst imponerte.

Asker kommune stilte topptungt både på banen og på sidelinjen. Her har blant andre Rådmann og ordfører fått seg en liten byttepause.

Andre Muri var på Askers gatelagscup som Vålerenga-trener i fjor. Siden har han begynt som samfunnsansvarlig i moderklubben Asker Fotball og med det trener for Askers gatelag - men gledet seg over møtet med spillerne på sitt gamle lag. 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift