Vajebah lånes ut til belgisk toppklubb

Vajebah Sakor lånes ut fra Juventus til Westerlo. Asker-gutten skal etter planen utvikle seg i to år i den belgiske toppklubben.

Vajebah Sakor lånes ut fra Juventus til Westerlo. Asker-gutten skal etter planen utvikle seg i to år i den belgiske toppklubben.

Det har vært en litt dårlig bevart hemmelighet noen dager, men nå bekrefter KVC Westerlo at deres nye forsterkning heter Vajebah Sakor. 19-åringen fra Asker har hatt gode år i Juventus, men i en klubb der det går årtier mellom hver gang en spiller går rett opp fra Prima Vera-laget til A-laget, har det ligget i kortene at også planen med Vajebah var en periode på utlån.

Juventus har flere titalls spillere ute på slike lån, samtidig som mange fra klubbens egne yngres avdelinger hentes tilbake og blri store stjerner på A-lag såvel som landslag - noe Caludio Marchisio er ett av mange eksempler på.

En stund var det snakk om italienske serie B-klubber, men i Asker har man nå vist en stund at det gikk mot et utlån i belgisk eller nederlandsk toppfotball - ligaer som er kjent for å utvikle talenter og ikke minst gi dem sjansen til toppfotball. Og i Westerlo ønskes han hjertelig velkommen.

"Vajebah Sakor er den siste overføringen til KVC Westerlo. Den 19 år gamle nordmannen er på et to sesongers lån fra den italienske klubben Juventus. Han spiller på midtbanen, og vil dermed konkurrere med f.eks Hyland, Annys og Cools. 

Sakor er en internasjonal ungdomslandslagsspiller, og kom til Juventus fra Asker FH. For U19 Norge, spilte han tre kamper og scoret 1 ganger. Også i UEFA Youth League, spilte han flere kamper for italienerne.

Velkommen Vajebah" skriver Westerlo på sin hjemmeside.

Vajebah i aksjon for Asker. Foto: Espen Hildrup

Vajebah har utviklet sitt spill betydelig siden han dro fra Asker. Stortalentet har fått en enorm løpskraft, blitt raskere og har blant annet et forrykende skudd. Det siste ser du noen gode eksempler på i denne "skrytevideoen" Juventus har lagt på youtube:

 

Juventus har mulighet til å hente Sakor tilbake i alle vinduer i toårsperioden han etter planen skal være på utlån i Belgia. 

Vi ønsker Asker-gutten lykke til og gleder oss til å følge ham i Belgia - mot klubber som Brugge, Gent og Anderlecht.

KVC Westerlos hjemmeside finner du her

Vajebah i et illustrasjonsfoto i Juventus-drakt.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift