G16: Avsluttet vårsesongen med storseier på hjemmebane

Nå venter internasjonal motstand for laget

G16-laget vant hele 7-1 over Nesodden i siste seriekamp før ferien. Neste oppgave nå blir internasjonal motstand i Nederland i august.

Nesodden ligger nederst på tabellen i G16, 1. divisjon, og det var derfor forventet en grei hjemmeseier på Føyka første lørdag i skoleferien. Nesodden ville det annerledes og tok ledelsen etter bare ett minutt. Asker slet litt med å komme i gang, og Nesodden hadde faktisk flere bra forsøk i starten av kampen.

Etter hvert tok hjemmelaget over, og etter to mål av Erling Haavik og ett av Nasrat Bismillah hadde Asker en 3-1-ledelse halveis.


Aktiv: Christian Boye Østensjø scoret 6-1-målet og skapte mye på høyresiden. Til venstre Filip Engen.

Etter pause dominerte det meste av kampen. Laget klarte å holde balltempoet oppe, og Nesodden løp mye mellom. Det var mye bra spill, noe som resulterte i både sjanser og mål. Lucas Ostad (2), Christian Boye Østensjø og Sivert Ryssdalsnes scoret, slik at sluttresultatet ble komfortable 7-1 til Asker.

I toppkampen mellom Lyn og Nordstrand vant Lyn 3-2. Det betyr at disse to deler førsteplassen med 22 poeng, mens Asker er nummer tre med 19 poeng. Det ligger dermed an til en tett kamp om seieren i G16 1. divisjon.


Tomålsscorer: Lucas Ostad lagde to mål i 7-1-kampen mot Nesodden.

Vårsesongen for G16-laget har hatt en positiv kurve. Den største nedturen kom allerede i mars, da det ble tap på straffekonkurranse mot Gjelleråsen allerede i første NM-runde.

Laget henger fortsatt med i Adidas Cup, der det er duket for kvartfinale mot Stoppen i august. Seier der gir deltakelse under finalehelgen på Gjøvik i september.

I seriespillet har det variert, men vært stigning utover våren. Det er blitt tap mot både Lyn og Nordstrand, men begge disse lagene er mulig å ta i høstsesongen. Ellers var snuoperasjonen borte mot Holmen et høydepunkt, der 0-2 ble til 3-2 det siste kvarteret.

Etter noen ukers sommerferie starter oppkjøringen til høstsesongen i slutten av juli. Allerede i starten av august er det duket for det som kan bli årets høydepunkt. G16-laget drar da til Heemskerk utenfor Amsterdam. Etter en kort treningsleir, er det helgen 10.-11. august klart for deltakelse i kvalitetsturneringen Heemskerk Cup. Asker er eneste norske lag som deltar. Blant de åtte deltakerlagene finnes kvalitetslag fra Japan, Brasil, Ghana, Polen, Danmark og Nederland – i tillegg til Asker.


Dribler: Venstreback Mathias Greiner utfordrer og er på vei mot dødlinja.

Alt ligger til rette for en skikkelig test mot gode lag for mange av verdens hjørner.

G16, 1.divisjon

Asker-Nesodden 7-1

Asker: Ivan Hodoba – Christian Østensjø, Joshua Mingsakool, Michael Ulbråten, Mathias Greiner – Elias Singstad, Sarujan Maheswaran, Axel Omejer, Filip Engen – Nasrat Bismillah, Erling Haavik.

Innbyttere: Olav Edvardsen, Alexander Thoeneie, Henrik Olsen, Lucas Ostad, Elias Bostrøm og Sivert Ryssdalsnes

Vi ønsker G16-gutta en riktig god sommer - og lykke til i Nederland i august!

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift