- En drøm som går i oppfyllelse

To juniorer tatt opp i a-stallen

Etter å ha imponert på trening i fjor høst og nå i vinter, har Erik Nikolaisen (17) og Simen Halle (17) begge litt tilbudt toårskontrakter med Askers a-lag. Det betyr at unggutta skal trene fast med a-laget, og utvikle seg videre med resten av a-lagstroppen. Duoen vil samtidig fortsatt bidra på junior og rekruttlag.

- Det er vitalt for Asker som klubb å hente opp sultne juniorer i a-stallen, sier hovedtrener Kevin Nicol, som har hatt duoen med på trening siden a-lagets sesong var ferdig i fjor og frem til nå.

Nicol mener Asker ikke har drevet godt nok på juniornivå de siste årene – og skotten mener det er viktig å beholde klubbens talenter i klubben så lenge som overhodet mulig.

- Vi har ikke vært dyktige nok de siste årene på juniornivå. Nå må vi beholde de beste, og gi de det lille ekstra i den alderen de er, slik at de kan få utviklet seg best mulig på et bra nivå her i klubben.

- Samtidig er det viktig at de får kjenne på mestringsfølelsen, sier Nicol, som beskriver spillerne slik:

Erik Nikolaisen: - En spennende høyreback. Han er offensiv, eksepsjonelt kvikk og har vært meget bra på trening siden november. Han har også en flott holdning, han vil, og han kan bli en meget god spiller.

Simen Halle: - Simen er en offensiv spiller som kan spille både kant og spiss. Han er god med beina, og kanskje en av de mest spennende spillerne klubben har offensivt.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Erik Nikolaisen til Askerfotball.no.

- Det å komme opp på et a-lag og spille med de gamle er bra for utviklingen – og jeg ser frem til fortsettelsen. Her har jeg muligheten til å bli bedre, og på sikt kan jeg kanskje etablere med på a-laget og i elleveren, sier Nikolaisen.

Simen Halle er også positiv til møtet med de «eldste» gutta.

- Jeg føler det har gått bra. Det er moro å trene med a-laget og ikke minst spennende å se hvordan jeg utvikler meg den kommende sesongen. Foreløpig er a-lagsgutta greie med meg, sier kantspilleren.  

Juniorlagets trener Magnus Bredal er også positiv til at hans elever nå har fått smake på tilværelsen på a-laget.

- Det er positivt og vel fortjent for gutta, sier Bredal, som har hatt hovedansvaret for Nikolaisen, som kom til klubben for ett år siden, og Halle, som kom for to og et halvt år siden.

- Erik har tatt store steg siden han kom. Han har fått orden på kroppen og fysikken og bare blitt bedre og bedre.

Juniorlagets trener og a-lagets keepertrener har stor tro på at gutta på sikt vil kunne etablere seg som a-lagsspillere.

- Begge har ekstremferdigheter. Simen en mot en. Erik har bra tempo og fart. Når det er sagt, er det fortsatt en lang vei å gå, men begge to har gode forutsetninger for å lykkes, sier Bredal.Talent: Erik Nikolaisen (til venstre) sammen med hovedtrener Kevin Nicol og Simen Halle. Nå får unggutta enda tøffere treningshverdag. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift