Uhyre viktig seier mot Fredrikstad

Asker snudde mot Fredrikstad og påførte gjestene sitt første tap på ni kamper. Det smakte fryktelig godt før sommerpausen.

Du har viktige seiere, og så har du VIKTIGE seiere. Askers snuoperasjon mot Fredrikstad søndag ettermiddag, i nesten tretti varmegrader, går innunder sistnevnte kategori.

På andre siden av banen møtte Kevin Nicols menn et Fredrikstad-lag i form, med åtte kamper uten tap og 13 seriekamper på rad uten mer enn ett baklengsmål. At man da kommer tilbake fra 0-1 og 1-2, og sørger for at alle poengene ble værende på Føyka, var både viktig, deilig og fortjent skal vi tro målscorer Demba Traore. 

- Veldig herlig med seier, vi spiller bra og skaper mye. Det var ekstremt viktig at vi tok de tre poengene og helt avgjørende for at vi skal kunne være med i kampen om opprykk utover høsten. 

For med søndagens seier tar Asker med seg haugevis med selvtillit inn i det som kommer til å bli en forrykende høstsesong. Og det skal komme godt med nå som det er tett som hagl i toppen av PostNord-ligaen avdeling 1. Med Askers seier mot Fredrikstad, samt Raufoss' tap mot Elverum så skiller det fem små poeng fra serieleder Raufoss til syvendeplasserte Asker. 

Men først og fremst var det måten seieren kom på som gjorde sitt til at stemningen i garderoben etter kampen var ekstra god. Der regelrett kokte det. Før kampen hadde det blitt snakket om betydningen av seier og tre poeng, men også at man skulle tørre å spille sitt spill, slippe skuldrene og male på i kjent Asker-stil. Og det fikk de vel 500 tilskuerne på Føyka se. 

For igjennom 90, glohete minutter på Føyka trillet Asker ball med presisjon og fine kombinasjoner. Og det resulterte i en underholdende kamp preget av høyt tempo, gode sjanser begge veier og flotte mål. 

Kampens første var definitivt et sådant. Litt ut av det blå etter en god Asker-åpning dunket Fredrikstads Rocky Lekaj til fra distanse i Andreas Vedelers høyre hjørne. 0-1 etter vel 20 minutters spill. 

Tre minutter senere var man tilbake til utgangspunktet etter en iskald straffescoring av Behajdin Celina. 

Deretter fulgte en ny god Asker-periode, med gode scoringssjanser for både Alagie Sanyang, Aaron Jones og Marcus Mehnert. Gjestene fra Østfold hadde også sine muligheter, og før pause kunne Fredrikstad nok en gang juble for flott scoring ved Rino Falk Larsen. Det på et kritisk punkt rett før pause. 

Heller ikke etter 1-2-målet gikk det mange spilleminutter før det ble ny scoring i kampen. Med troen på egne ferdigheter og sitt spill malte Asker på rett fra pause. Syv minutter inn i omgangen kom Kinny Grewal seg fri på venstrekanten, dro med seg ballen inn i sekstenmeteren og spilte gjennom til Demba Traore, som halvveis liggende fikk lempet inn ballen lavt i mål. 2-2 og full jubel på benk, bane og tribune! 

Derfra og ut var kampen åpen. Spillet bølget stadig frem og tilbake, og begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen. Asker for første gang, og Fredrikstad for tredje. 

Avgjørelsen falt omkring kvarteret før slutt, hvor Alagie Sanyang ble matchvinner etter å ha chippet inn returen etter skudd fra Marcus Mehnert. 

Målene og øvrige høydepunkter kan du se i videoen under:

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift