Etterlengtet trepoenger mot Moss

Det satt langt inne, men alle poengene ble igjen i Asker da Moss gjestet Føyka lørdag ettermiddag.

Mens Sverige og England gjorde opp om semifinaleplass i VM, handlet det om langt viktigere ting på Føyka: tre poeng i PostNord-ligaen avdeling 1. 

Etter tre strake tap mot Grorud, Alta og Bærum var det tre poeng som gjaldt for Kevin Nicol og hans mannskap. 

Og akkurat derfor smakte lørdagens seier ekstra godt. 

- Moss spiller en god kamp, presser oss høyt og gjør ting vanskelig for oss kampen igjennom. Etter de siste ukenes resultater trengte vi seieren i dag, forteller skotten. 

- Det var på ingen måte en perfekt kamp av oss, men vi tar tre poeng og må se oppover og fremover nå. Mot Fredrikstad må vi tørre å bruke ballen mer, oppsummerer Nicol. 

Men om ikke kampen sett over det hele var helt perfekt, så var åpningsminuttene nettopp det. Tre minutter tok det for Asker og Marcus Mehnert å sette inn kampens første og eneste mål. 

Derfra og utover ble det mye Moss. Med store perioder med mye ballbesittelse kom gjestene etterhvert til gode innleggsmuligheter og noen gode sjanser. Men Asker sto imot og holdt stand inn mot pause.

Andreomgangen forløp seg i det store og det hele på samme måte som de første 45, med gjestene i føringen. Men helt ufarlige var ikke Asker heller. For utover i omgangen da Moss kjørte på med det de hadde, og begynte å kjenne på desperasjonen, så fikk Asker noen virkelig gode kontringsmuligheter. Men enten var det mangel på presisjon på siste tredjedel eller en Mossekeeper i veien for at Asker skulle få trygget sin ledelse. 

Helt på tampen ble det ekstra svett for de fremmøtte i varmen. Med en siste lille sluttspurt kastet Moss seg i angrep, og det var kun et par mesterlige redninger fra keeper Andreas Vedeler som sikret seier og tre poeng for de sorte og hvite. 

Og Vedeler oppsummerer selv lørdagens begivenheter på en meget presis måte:

- Vi får en tidlig scoring fra Marcus, og etter det føler jeg at vi har god kontroll bakover og slipper til lite. Moss har mest ball, og kommer til en del innleggsforsøk, men vi stanger unna og får også noen overgangsmuligheter utover i kampen som vi kanskje skulle tatt bedre vare på. Sett over det hele en tung dag i varmen, men det smakte nydelig med tre poeng etter noen kamper hvor vi har hatt marginene imot oss. 

Det ble altså tre poeng mot Moss. Nå venter Fredrikstad hjemme på Føyka neste helg før sommerpausen! Her trenger gutta all støtte og hjelp de kan få! Still opp og skap god stemning og trøkk på tribunen!! HEIA ASKER! 

Kampfakta
Asker - Moss 1-0 (1-0)
PostNord-ligaen, avd. 1. 07.07.2018.

Mål: 1-0 (3. min) Marcus Mehnert 
Asker: Andreas Vedeler - Kinni Grewal, Stian Stray Molde, Aaron Jones, Behajdin Celina - Hallvard Håskjold, Patrik Karoliussen, Tomasz Sokolowski (66. min. for Petter Svensson) - Eivind Fallås Dahl (76. min. for Demba Traore), Marcus Mehnert, Stain Solberg (20. min. for Alagie Sanyang). 

Gule kort: Behajdin Celina, Alagie Sanyang, Asker. Ola Lønn Jenssen, Martin Thømt Jensen, Moss. 
Dommer: Anders Bodding, Haga. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift