Vi er serieledere!

Ingen blåmandag her i gården. 0-3-seier mot Stabæk 2 sender oss opp på tabelltopp!

Ingen blåmandag i dag til tross for blaa motstander. Vi er serieledere!!! Sjekk ut videoen under - stemningen var på topp etter 0-3-seier på Nadderud mandag kveld.

En fenomenal første omgang la grunnlaget for tre poeng mot Stabæk 2, som trenes av eks-Asker trener Gaute Larsen. Med det klatret Asker fra 7. plass til tabelltopp etter kveldens kamp. 

Trener Kevin Nicol var naturligvis strålende fornøyd med tre scoringer, tidvis feiende flott angrepspill og et kollektiv som står godt og forsvarer seg med bravur. 

- Å komme hit og spille mot Stabæk 2 er ingen enkel oppgave, det skal være sagt. Derfor er jeg veldig fornøyd med å vinne 0-3 her på Nadderud i dag! 

- Gutta jobber hardt, som alltid, og står på for hverandre kampen igjennom. Som jeg har sagt så mange ganger før - de er uhyre profesjonelle. Det trenes veldig godt om dagen, de kjemper og leverer til tross for alle skader. 

Og all innsats, kriging, bakromsløp, returløp, kombinasjoner, stikkere, skudd og duellspill ble i dag belønnet med tabelltopp. Resultatene i de øvrige kampene har i senere tid gått Askers vei og Kevin Nicols mannskap avsluttet kamprunde 9 som serieledere.

- Det føles veldig bra å være serieledere, smiler skotten. Og han har skumle planer fremover. 

- Og vi har intensjoner om å forbli det så lenge som overhodet mulig. Felleskapet og stemningen i spillergruppen er såpass bra at jeg har virkelig troen på at vi kan få til mye med denne gjengen. Jeg har blitt særlig imponert av de yngre spillerne på laget som har kommet til og tatt store steg. Og de som har vært i klubben i flere år har vært svært viktige og sentrale for oss i år, og de har fremstått profesjonelle på alle mulige måter. Selv de tar også nye steg. Det er det det handler om for meg som trener - utvikling og læring. Vi har snakket mye om det i vinter, og vi ser i dag at vi har tatt nye, store steg som lag og som klubb siden i fjor. At vi nå er serieledere er derfor meget gledelig. 

En strålende førsteomgang, en stygg kollisjon, tre mål og et kompakt Asker-lag bakover
Vertene mente alvor fra start og gikk ut med mye intensivitet fra avspark. Det førte til en aldri så liten farlighet på Askers venstre side, men skuddet fra de Blaa ble blokkert og ryddet unna. Stabæks sedvanlige klikk-klakk fotball satt Asker under et tidlig press, og Gaute Larsens menn hadde mye ball inne på Askers banehalvdel i åpningsminuttene. 

Og etter fire minutter var rollene snudd. En god Asker-sekvens, hvor Alagie Sanyang kombinerte fint med Roman Fazi resulterte i et farlig skudd fra førstnevnte. Stabæks keeper måtte ut i full strekk. Askers, og kampens, første virkelig gode mulighet. Asker var kommet for å bli på vertenes banehalvdel. 

Minuttet senere ble Kinni Grewal sendt på løpetur med en smart stikker fra Stian Solberg. Innlegget var godt og fant Alagie i boks. Ballen ramler ned i beina på Eivind Fallås Dahl som presenterer skuddfoten, klemmer til og banker ballen i nettmaskene. 0-1 og en virkelig pangåpning på kampen. 

Men så skjer det som ikke skal skje. Marcus Mehnert og Stabæks Steinar Strømsnes kolliderer stygt i en hodeduell. Begge blir liggende og omsider fraktet til sykehus for videre sjekk. Etter forholdene står det bra til med dem begge. Vi ønsker dere begge riktig god bedring og vi gleder oss til å se dere tilbake på banen, Steinar og Marcus. 

Etter et langt avbrekk var kampen omsider i gang igjen, og Asker fortsatte der 'de sluttet'. Offensivt klaffet det meste, og det ble etterhvert mye spill mot ett mål. 

Anført av en god kvartet i Roman-Eivind-Alagie-Demba helt der fremme var det verken ufortjent eller uventet at 0-2 og 0-3 kommer før pause. Det Asker viser frem med ball i laget før pause gledet både støtteapparat og de fremmøtte Asker-supporterne. 

På 0-2 er Alagie igjen hovmester da Demba på halvdistanse sleiver ballen over keeper og i mål. Fra sidelinjen ser det ut som at svensken får et heller dårlig tilslag på kula og at den går kontrollerbart over mål, men ballen den fant veien i nettmaskene den! Askers andre scoring må sies å være av den snodige, men også vakre sorten, og med tanke på utfallet kan vi plassere Dembas avslutning innunder kategorien "lobb". Mål er mål, og scoringen er den første av to i en periode hvor det er gjestene som fører kampen, setter tempo og styrer banespillet. 

0-3 er like effektiv som den er flott: En lang crosser fra høyre side med destinasjon Demba når sitt mål, kula heades ned tilbake i beina til målscorer Eivind. Han er ikke vond å be om banker til igjen. Hans andre og Askers tredje er et faktum. Game, set, match. Gladfotball før pause! 

Etter pause gir de sorte og hvite fra seg initiativet i kampen, og Stabæk får flyttet seg høyere i banen. Det passer pasningsikre Stabæk-spillere godt, og de var også det førende laget gjennom store deler av andreomgangen. Men selv om Asker faller litt utover i kampen står man organisert og kompakt bakover. Og det var flere gode kontringsmuligheter og brukbare scoringssjanser mot etablert forsvar i enkelte perioder, som både kunne og burde blitt utnyttet bedre. 

Flere mål blir det dog ikke. En åpenbart fornøyd Asker-gjeng tok turen hjemover som serieledere. Nå begynner restitueringen og arbeidet inn mot lørdagens meget spennende kamp mot Grorud - vi håper å se deg der! Vi kommer tilbake med mer rundt A-laget de nærmeste dagene, følg med! 

Kampfakta
Stabæk 2 - Asker 0-3 (0-3)
PostNord-ligaen, 9. serierunde. 12.06.2018. 

Mål: 0-1 (4. min. Eivind Fallås Dahl), 0-2 (45. min. Demba Traore), 0-3 (45. min. Eivind Fallås Dahl)
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Kinni Grewal - Alagie Sanyang (70. min. for Tomasz Sokolowski), Patrik Karoliussen, Stian Solberg, Roman Fazi - Marcus Mehnert (37. min. for Demba Traore - 77. min. for Petter Svensson), Eivind Fallås Dahl.
Dommer: Shervin Enger Heydary, Ridabu IL
Gule kort: -
Tilskuere: 200 på Nadderud

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift