Straffescoring i siste spilleminutt da Asker slo serielederen

Toppkampen hadde det meste! Ingredienser? Iherdig kriging, enorm innsats, en iskald Behajdin med panenka-straffe. Resultat? Tre poeng og vill jubel.

Dermed ble Asker det første laget som påførte Raufoss et tap i årets sesong. Før toppkampen lørdag ettermiddag var gjestene ubeseiret etter fem kamper, og det med en imponerende målforskjell på 15-1. 

Men hvor skal man begynne? Nå etter kampslutt er undertegnedes kropp og hode fullstendig utladet. Og det for én som bare sto og så på. Toppoppgjøret ble like tett og spennende som det man hadde håpet på og kunne forvente.

Og den ble avsluttet på virkelig dramatisk vis. Så vi får vel begynne der.

Kampens siste ordinære spilleminutt: I duell med en Raufoss-spiller inne i gjestenes sekstenmeter kommer Cornelius Bencsik seg i forkant, blir tatt og får straffespark. Med en iskald chipp fra straffemerket ble Behajdin Celina matchvinner.

Jubelscenene som fulgte var like lidenskapelige som neglebitingen var intens fra de på tribunen da Celina stilte seg opp for å ta straffesparket.

1-0 mot ubeseiret serieleder. DET betyr mye for dette Asker-laget. 


STERKT KOLLEKTIV: Trener Kevin Nicol var henrykt over dette lagets stayer-evne og iherdige kriging mot Raufoss.

- Seieren her betyr vanvittig mye for oss. Ja, også for hele ligaen. For med Raufoss-seier her i dag så ville de fått en virkelig solid luke i en tidlig fase av sesongen. Så det er klart dette er en enorm seier. Vi kuttet forspranget ned til tre poeng, og med våre ambisjoner var det viktig, er Kevin Nicols umiddelbare kommentar etter kampslutt. Det en kamp som skotten omtaler som særdeles tøff. 

- Raufoss er et meget godt lag og de spilte godt. De satte oss under mye press i dag og tidvis beleiret de vår sekstenmeter. At gutta kommer fra det med poeng i dag, og til og med seier, er enormt. Jeg er virkelig fornøyd, ja stolt også, av innsatsen og viljen til gutta kampen igjennom, oppsummerer Asker-treneren.

 En ny kamp uten baklengsmål ble det også, sesongens tredje av seks mulige i seriespillet.

- At vi holder nullen mot dette laget er fenomenalt. Vi kriger og står på, og legger ned en enorm innsats, legger skotten til, som samtidig gjør et poeng av at sesongen fortsatt er ung og at det gjenstår mange tøffe kamper, kamper som kommer til å kreve mye av mange. 

- Klubben har gjort to store signeringer i Aaron Jones og Patrik Karoliussen. De var fantastiske i dag, sammen med flere andre. Og med spillere som dem kan vi få til et resultat og ta poeng selv på dårlige dager. For i dag slet vi lenge mot en veldig god motstander. 


HOLDT NULLEN: Ingen baklengs for Vedeler og Asker.

Mye Raufoss etter tidlig Asker-sjanse
Kampen var ikke gammel da Roman Fazi fikk en god mulighet i Raufoss' sekstenmeter. 

Men derfra og inn til pause ble det mye ryggen mot mål for Asker. Det var nemlig bortelaget som styrte det meste av banespillet før hvilen. De største sjansene hadde de også, ved blant annet avdelingstoppscorer Anton Henningsson. 

Mens Asker bare kunne vise til et fåtalls gode sekvenser og kombinasjoner på Raufoss' banehalvdel og noen ytterst få muligheter ved Fazi, opprettholdt gjestene et vedvarende trøkk mot Asker-målet. Innlegg på innlegg ble slått inn i boks, og det var tidvis gul beleiring av sekstenmeteren rundt keeper Andreas Vedeler. 

Bedre etter pause
Etter pause kom Asker så gradvis mer inn i kampen. Dette resulterte i noen virkelig store sjanser. 

Omtrent halvveis i omgangen var Asker fryktelig nærme en scoring. Et frispark fra høyre ble lempet inn i boks, hvorpå en retur havner rett foran Hallvard Håskjold. Fra tre meters hold får han avsluttet, og kun en kjemperedning av Raufoss-keeperen hindret baklengs. 


KAOTISK FORAN MÅL: Her er Hallvard Håskjold fryktelig nærme scoring midtveis i andre omgang. 

Derfra og ut åpnet kampen seg betraktelig, og spillet bølget lenge frem og tilbake. Men nettsusen uteble og det luktet lenge et målløst oppgjør av det hele.

Helt til det 90. minuttet.... Da vartet som kjent Celina opp med en følsom chip. Vakkert var det!


JUBEL: Stemningen var over middels på benken da dommer blåste av kampen... 

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner og høydepunkter! 

Kampfakta
Asker - Raufoss 1-0 (0-0) 
PostNord-ligaen, 6. serierunde. 19.05.2018. 

Mål: 1-0 (90. min.) Behajdin Celina
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Behajdin Celina - Stian Stray Molde, Patrik Karoliussen, Eivind Fallås Dahl (44. min. for Cornelius Bencsik), Roman Fazi (67. min. for Demba Traore), Stian Solberg (77. min. for Alagie Sanyang), Marcus Mehnert.
Dommer: Eivind Bodding, Haga. 
Gule kort: Patrik Karoliussen, Hallvard Håskjold, Asker. Emile Noe Dadjo, Raufoss. 
Tilskuere: 602 på Føyka kunstgress

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift