Flere feberredninger av Andreas Vedeler hindret større tap mot Fram

Fram kom best i gang og scoret etter en halvtime. Det klarte aldri Asker å snu. Og takket være noen mesterlige redninger fra burvokter Vedeler ble det kun med det ene baklengsmålet.

Lørdag ettermiddag var det duket for femte serierunde på Framparken i Larvik. Vertene fikk det tøft i Altahallen sist og stilte revansjelystne på eget "gress". Dagens baneunderlag var av den mer brungrønne varianten, med grønnskjær hver femte meter. Det ryktes at gressmatta var mye bedre i dag enn ved vertenes forrige hjemmekamp, men det hjalp ikke Asker stort i dag.

Forholdene var de samme for begge lag, og Asker kom under et tidlig press fra Fram. Vertenes høye press stresset Asker-spillerne til feil og upresise pasningsvalg, og deres lange innkast bød på flere farligheter i egen boks. Med det klarte aldri Asker å etablere eget spill inne på motsatt banehalvdel. Seks minutter tok det før Asker kom seg over midtstreken med ball for første gang. 

For det ble mye Fram-ball de første fem minuttene. Allerede etter tre minutter måtte Andreas Vedeler parere til hjørnespark. Og hjørnespark og lange innkast ble det flere av. 

Asker kriget seg så stadig mer inn i kampen og fikk med det flyttet seg høyere i banen, dog uten å kunne spille seg til et klart overtak eller noen gode muligheter. Unntaket var annulleringen av scoringen til Alagie Sanyang som ble avblåst for offside (korrekt) etter 19 minutter. 

Da halvtimen var spilt scoret så vertene. Det etter en periode preget av flere feil av begge lag. På dette tidspunktet bar kampen preg av et humpete bane der ingen av lagene var særlig kamerat med kombinasjonen underlag-ball. Både Fram-trener Petter Belsvik og vår egen Kevin Nicol var ofte ute ved krittet og kommanderte, gestikulerte og manet spillere hit og dit.

Sett med objektive briller kan man si det ikke var en helt ufortjent ledelse. Før scoringen var det Fram som hadde de største farlighetene.

Kun noen gode inngripener fra en meget god Vedeler hindret en tidligere ledelse. 

Så var Asker nære på å svare umiddelbart: Frams keeper er ute på en klassisk bærtur nede i høyrebackens territorium. Klareringen plukkes ned av Behajdin Celina som, på ett touch, dunker ballen mot mål fra omkring 40 meter. Ballen går like utenfor og Frams tilhengere kunne pustet lettet ut. Der kunne det fort stått 1-1... 

Men lagene gikk til pause på stillingen 1-0, det etter en omgang preget av lange baller og mange dueller. De kom Asker ofte tapende ut av. 

- Vi vinner for få andreballer og kriger ikke godt nok. Vi tar ikke kampen med Fram der og da, og da sliter vi med å hente oss inn og komme på forfot igjen, er konklusjonen til Kevin Nicol om førsteomgangen. Det førte til at skotten så seg nødt til å gjøre noen taktiske endringer. 

Noen redusering kom aldri, og 1-0 sto seg kampen ut til tross for at det lenge bølget frem og tilbake.

I andre omgang var det igjen Fram som var nærmest. Da timen var spilt kunne vertene fort økt ledelsen ved en gedigen dobbeltsjanse. Først måtte Vedeler, på ny, hente frem noen råsterke reaksjonsredninger med beina. TV-produsenten fikk ikke tid til å vise reprisen på muligheten før Fram var gjennom på tilnærmet blank kasse. Kun en heroisk blokk og oppofring holdt Asker inne i kampen igjen. 

Bakover kjempet man tappert, men fremover slet Asker med dynamikken og presisjonen. En skikkelig sluttspurt kom heller aldri. Det skuffet Asker-trener Kevin Nicol. 

- Fremover er vi ikke i nærheten i dag. Ingenting stemmer og vi skaper null og niks, oppsummerer skotten.

Samtidig berømmer han sentrallinjen med Stian Stray Molde og Stian Solberg på midtbanen, Aaron Jones og Max Hallgren i midtforsvaret, og Andreas Vedeler helt bakerst.
- Stian og Stian løper og sliter hele kampen igjennom. Og Aaron og Max spiller begge en stor kamp i dag. Bakerst er Andreas direkte avgjørende for at det kun blir 1-0. Noen av de redningene han gjør er suverene. 

- I dag fortjente Fram å vinne. Det er det ingen tvil om, sier Kevin avslutningsvis. 

Neste lørdag er det muligheter for revansj for vår del. Da gjester topplaget Raufoss Føyka. VI TRENGER DEG PÅ TRIBUNEN! Avspark er 16:00! 

- Vi må opp flere hakk mot Raufoss. I dag løper vi ikke nok og dynamikken sitter ikke offensivt. Neste lørdag må vi løpe mer og krige hardere, poengterer Andreas Vedeler som i likhet med Kevin berømmer midtstopperne og de to sentrale midtbanespillerne. 

- Jeg synes vi står godt bakover. Solberg og Stray Molde, Aaron og Max - det er høy klasse over prestasjonene deres i dag, sier Vedeler. 

Kampfakta
Fram - Asker 1-0 (1-0) 
PostNord-ligaen, 5. serierunde. 12.05.2018. 

Mål: 1-0 (31. min.) Bosse Kevin Elie Beugre
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Behajdin Celina - Stian Stray Molde, Stian Solberg - Cornelius Bencsik (65. min. for Henrik Carlyle), Eivind Fallås Dahl (73. min. for Balal Arezou), Alagie Sanyang (76. min. for Demba Traore), Marcus Mehnert.
Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad IL
Tilskuere: 239, Framparken 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift