Brudd for Knut

Etter kampen mot Notodden ble det påvist brudd i foten for Knut Ahlander. Med det har Knut spilt sin siste kamp for Asker. For fra sommeren av venter universitetsfotball i USA.

I det 85. minutt, på stillingen 2-0 i cupkampen mot Notodden, hinket Knut Ahlander av banen på Idrettsparken. Etter kampen håpet han at det var snakk om en liten overtråkk og at han ville være spilleklar igjen mot Odd 2 på mandag. Det ble det dessverre ingenting av. For dagen i forveien ble det påvist et brudd i vristen. 

- Det viste seg at det var verre enn som så, ja, sier hovedpersonen selv. Etter operasjon neste uke, hvor han får satt inn en skrue i foten, venter åtte uker med gips. 

Med det har Knut spilt sin siste kamp i Asker, i alle fall for denne gang. 

For fra sommeren av vender 19-åringen snuten mot Texas og universitetsfotball, etter å ha blitt kontaktet og rekruttert av Alex Horwath (tidligere Brann) og Kris Devaux (tidligere Bærum, nå Bryne). I starten av juli, så fort gipsen er av, er det SMU i Dallas, Texas som gjelder for midtbaneeleganten. 

At Knut skulle til USA denne sommeren lå alltid i kortene. Låneavtalen mellom Asker Fotball og Strømsgodset gjaldt frem til og med Fredrikstad-kampen (15. juli) før sommerpausen. Nå blir avreise til Statene fremskyndet et par uker. 

- Dette mener jeg er den beste måten å kombinere sport og skole på, uansett land. En fantastisk mulighet til å få sponset gode studier på, i tillegg til å spille fotball på et høyt nivå, poengterer Ahlander. At det blir vemodig å forlate Asker Fotball er han ikke i tvil om.

- Laget er inne i en veldig god periode, og jeg koste meg virkelig ute på banen med dem, forteller Ahlander, som inntil han måtte ut med skaden mot Notodden hadde spilt samtlige minutter denne sesongen og notert seg for to målgivende, mot Follo og Hønefoss. I årets fem første kamper utgjorde Knut en solid og viktig midtbaneduo med Patrik Karoliussen.

Samtidig benytter den sympatiske Nøtterøy-gutten muligheten til å skryte av både trenere, spillere og apparatet rundt klubben.

- Jeg vil takke for en fantastisk fin tid i klubben. Vil særlig takke alle de bra menneskene i og rundt klubben, kanskje spesielt Kevin Nicol som hentet meg hit og har vært veldig viktig for utviklingen min det siste året. Jeg setter virkelig stor pris på tiden min her og jeg kommer utvilsomt til å heie på Asker fremover.

- Og jeg er helt sikker på at resten av gutta fortsetter den gode formen og kjempe om det opprykket de virkelig fortjener, legger Ahlander til som kom til klubben fra Strømsgodset på lån i februar i 2017. Denne låneavtalen ble så fornøyet foran denne sesongen etter at begge klubbene, og spilleren selv, var fornøyd med utbyttet og matchingen i Asker. I 2017-sesongen var Ahlander nemlig den med tredje-flest minutter for Asker


USA-farer: Fra juli venter studier i Dallas, Texas for Knut Ahlander.

Som sagt så gjort. Senere mandag kveld, etter at vi har snakket med Knut, klatret Kevin Nicol og Asker opp til 2. plass på tabellen etter scoringer av Max Hallgren og Stian Solberg i andre omgang. Kampen kan du lese om her. 

- Veldig uheldig og kjedelig for Knut ettersom han var inne i en meget fin periode og spilte godt, sa Asker-treneren etter kampen mot Odd 2. 

- Vi vil fortsette å gjøre det bra. Sånn er fotballen, dessverre. Skader er en del av det, legger Nicol til, og peker på at klubben har Håskjold, Celina, Stray Molde og nysigneringen Autran som kan bekle en midtbanerolle.  

Dermed stopper Knut på 30 kamper og 4 mål i Asker-drakten. For denne gang i alle fall.... For hvem vet hva fremtiden bringer? 

På vegne av klubben - masse lykke til i Statene og riktig god bedring, Knut!   

Og siden vi aldri rakk å presentere Knuts svar på vår høyst formelle og høytidelige førsesongsintervju..... Her følger Knuts svar: 

Født: 16.09.1998
Posisjon: Sentral midtbane
Kamper for Asker: 30 (inkludert 2018-sesongen)
Sesonger i klubben: 1

Mål for Asker: 4
Tidligere klubber: Nøtterøy, Tønsberg, Strømsgodset

Hva er ditt personlige mål denne sesongen? 
Være med og bidra til at vi gjør en god sesong. Prestere i hver eneste kamp og på hver eneste trening.

Beste med- og motspiller?
Med: Trivdes veldig godt i lag med Alf-Øyvind Aslesen og Mats Holt på midtbanen til Nøtterøys 98-årgang, så må si dem.
Mot: Carles Alena, Barcelona. 

Hvem lager mest liv i garderoben? 
Kinni! 

Hvis du skulle satt opp et five-a-side-lag basert på spillere fra årets Asker-stall - hvem er de fire andre på ditt lag?
Dag Sundby - kaptein og forsvarsbauta
Paal Røisland - playmaker
Espen Foss - target spiss
Rolf-Magnus Bredal - fri rolle 

Hva er din oppfordring til Askerbøringer før årets sesong? 
Setter veldig god pris på støtten deres. Keep up the good work! 

Hvem er ditt forbilde?
Alle som ofrer deler av sitt eget liv for å hjelpe andre. Ingen nevnt - ingen glemt! 
Hva gjelder fotball så er forbildet Johan Cruijff. 

Hvem vinner VM?
Tror på Brasil, håper på Sverige! 

Hva gjør du utenom fotballen?
Går på skole, ser på fotball, og er med venner og familie. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift