2-0-seier og 2. plass

Med seier mot Odd 2 mandag kveld klatret Asker opp på 2. plass i serien.

Det på en dag hvor lite stemte offensivt før pause mot et ungt motstanderlag. Derimot sikret scoringer fra Max Hallgren og Stian Solberg tre viktige poeng etter pause. 

Målene kan du se nederst i saken! 

- Det var kronen på verket det for min del, sier Max Hallgren som scoret Askers viktige 1-0-scoring rett etter pause. 

Og han var naturlig nok en fornøyd mann etter tre poeng, ingen baklengs og kryss i målprotokollen mot Odd 2 mandag kveld. 

- Det viktigste for min del er å holde nullen. Men en scoring på toppen av det kommer godt med. Det har ikke blitt alt for mange av dem i løpet av fotballkarrieren, så det er alltid litt spesielt, forteller Max om hans femte mål for Asker. 


Målscorer: Max Hallgrens 1-0-scoring var hans femte for klubben

Mer rekker ikke Max å si før Demba Traore avbryter intervjuet (ufint). Demba dytter Max i skulderen (usportslig), men skryter så høylytt av både scoring og kampprestasjon før han spanderer på seg et enormt glis og en hjertelig latter. Demba smiler, Max smiler, alle smiler. Stemningen var det altså lite å si på i garderoben og på klubbhuset etter kampslutt (for dem som lurte på det...). 

For med seier og et rent bur klatrer Asker opp til andreplass på tabellen.


Dagens venstreback: Stian Stray Molde var å finne på backplass fra start mot Odd 2.

En svak første omgang
Men det var ikke mange som smilte etter de første 45 minuttene. Balltempoet var flere hakk under både det Asker-publikummet har blitt vant til og det spillerne selv ønsker å opprettholde. Og i det oppbyggende spillet, og samtidig foran mål, var man unøyaktige og tidvis uinspirerte. De første ti minuttene spilte man seg frem til noen småfarligheter, blant annet ved Eivind Fallås Dahl, som resulterte i et par hjørnespark. Til tross for at Asker eide kula omgangen gjennom uteble de helt store mulighetene. 

- I første omgang er vi ikke gode, balltempo var ikke der vi ønsker at det skal være og vi er ikke presise nok i det lille vi foretar oss. Vi skaper egentlig ingen verdens ting, så til pause var jeg skuffet. Men vi hever oss i andre, scorer to mål, holder nullen og sikrer tre viktige poeng, oppsummerer Kevin Nicol, som samtidig berømmer et meget ungt motstanderlag. 

- Ja, de fortjener absolutt skryt for hvordan de opptrer. Odd var meget strukturerte og står godt bakover. De er vanskelige å spille ut, selvom de manglet litt fysikk, skryter skotten. 


Dårlig uttelling: Før pause var det lite som stemte offensivt. Ian Murray ser tankefullt på. 

Viktig 1-0-scoring
Og det var nettopp fysikken som ble utslagsgivende da scoringen først kom for Asker. Andre omgang var ikke mer enn seks minutter gammel da Patriks (kåret til banens beste spiller) dødballfot prikket en stor og sterk Max Hallgren i feltet, som stanget inn 1-0. 

- På dager hvor man sliter litt eller hvor det lugger, som i dag, så er dødballer viktig. Vi snakket om det i pause. Og så dukker Max opp på et hjørnespark og setter hodet på Patriks crosser. Det er så viktig, det er så godt, legger Asker-treneren til. 

Tydelig er han så på at man må flere hakk opp i de kommende kampene. Men at man vinner på en noe dårligere dag kan ikke ses på som annet enn et styrketegn. Det er definitivt noe å ta med seg videre. 

- Vi vet vi kunne vært bedre, for vi er ikke helt der vi ønsker å være, men seier her er viktig. Vi holder nullen og demmer opp det lille Odd skaper her. Der er vi veldig solide i dag, konkluderer Kevin. 


Holdt nullen: Andreas Vedeler og Asker holdt nullen mandag kveld. 


Dagens mann: Patrik Karoliussen ble kåret til banens beste. 

Scoringen til Max ga pusterom og senkede skuldre. Spillet ble flyttet høyere i banen og Odds forsvarsrekke ble i større grad satt på prøve.

Et lite kvarter senere kom gevinsten. Stian Solberg, som også scoret borte mot Hønefoss i forrige seriekamp, punkterte kampen med et godt plassert skudd i det lengste hjørnet.  

2-0 ble altså sluttresultatet mot Odd 2. Med det klatrer Asker opp i ryggen på serieleder Raufoss. Fasit etter fire serierunder er altså ni poeng og 9-2 i målforskjell. Nå venter Fram på bortebane neste lørdag! 

Takk til dere som møtte opp og skapte god stemning på tribunen. Vi håper å se dere mot Raufoss 19. mai! 

VIDEOHØYDEPUNKTER

Kampfakta
Asker - Odd 2 2-0 (0-0) 
PostNord-ligaen, 4. serierunde. 07.05.2018. 

Mål: 1-0 (51. min.) Max Hallgren, 2-0 (66. min.) Stian Solberg.
Asker: Andreas Vedeler - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Stian Stray Molde - Behajdin Celina (81. min. for Dylan Autran), Patrik Karoliussen, Cornelius Bencsik (58. min. for Roman Fazi), Eivind Fallås Dahl, Stian Solberg, Marcus Mehnert (72. min. for Alagie Sanyang). 
Dommer: Ali Al Hatam, Skreia IL. 
Tilskuere: 407 på Føyka kunstgress

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift