Tap i andre runde mot Notodden

Asker holdt lenge følge med Obosliga-laget Notodden, men måtte til slutt gi tapt da man jaktet utligning, og senere også redusering, i andre omgang.

- Jeg er vel ikke noe særlig fornøyd nå rett etter kampslutt, nei. Vi legger ned mye innsats, men vi må gjøre mer med ball. Vi skaper ikke nok sjanser og dersom vi får dem er vi ikke effektive nok, sier Kevin Nicol etter å ha tapt 3-0 mot Notodden i cupens andre runde.

- Resultatet gjenspeiler ikke kampbildet
- Når det er sagt - resultatet gjenspeiler ikke kampbildet og hvordan det hele forløp seg slik jeg ser det. Vi viser glimt av hva som bor i oss, for periodevis holder vi følge med, og er gode, mot et godt lag i én divisjon over oss. 

- Cup er cup, man må ta sine sjanser for å få en utligning, og senere også en redusering. Da blir vi litt åpne og sårbare bakover, sånn er det bare. Og da blir det som det blir, supplerer Asker-treneren.

For det så lenge veldig lovende ut sett med Asker-øyne på Idrettsparken onsdag kveld. Gjennom de første 45 minuttene holder man følge og spiller god fotball mot et lag som har åpnet meget sterkt i Obosligaen, nivået over Asker til vanlig. Stian Solberg i aksjon i første omgang. 

Tidlig i andre omgang får man derimot en rask scoring i mot. Omgangen var kun fire minutter gammel da Goncalves Ferreira banket ballen i Jacob Tredals venstre hjørne fra omkring 20 meter. Om ikke motstanden var tøff fra før så fikk man en desto tøffere nøtt å knekke etter Notoddens scoring. Målet ga vertene ro og trygghet, mens for Askers del måtte man ut og jage utligning.

Det skulle vise seg vanskelig mot strukturerte og kontringsvillige verter. Etter målet tok Asker stadig mer over banespillet og førte til dels kampen i en periode på omkring 20 minutter. Og her fikk man virkelig se hva som bor i årets Asker-utgave med ball i laget. Men de helt store sjansene, annet enn et par forsøk fra kloss hold og distanse, uteble.

Men det kunne sett så mye annerledes ut.

Allerede ti minutter etter at vertene har tatt ledelsen var Asker farlig frempå og fikk gevinst i form av en rekke hjørnespark. På én av disse fikk Roman Fazi avsluttet med et skudd i tverliggeren. SÅ nærme kom altså Asker en utligning. Og mer Asker fulgte i perioden som kom.

Men så smalt det i motsatt ende...

Mens det i det ene øyeblikket ropes for hands og straffespark inne i Notoddens sekstenmeter, er vertene på full fart fremover i det neste. Og noen få strakser senere får en NFK-spiss avsluttet kontant fra kloss hold i nærmeste kryss. 2-0 var et faktum - et lite slag i ansiktet for Asker etter en god periode. 

Herfra og inn blir Asker halsende etter vertene, desperate etter en rask utligning. Laget flyttes enda noen hakk høyere og stadig flere sort og hvite blir med fremover i angrep. Det koster dyrt mot et godt Obosliga-lag. For Notodden utnytter dette og kan kontre inn 3-0 på overtid. Og dermed var cupspillet over for i år. 

- Man går til pause på stillingen 0-0 og med følelsen av at det finnes muligheter, men så er vi ikke gode nok i de avgjørende fasene, i begge ender av banen om du vil, sier Jacob Tredal. 

- Vi spiller jevnt med de synes jeg. Vi gjør en god første omgang. Da har vi mye godt spill, klarer å holde på ballen, samtidig som vi demmer opp deres styrker og det de kommer med, og vi står godt. I andre omgang får de et tidlig mål, et flott mål må vel sies. Og når de får det målet, ja, det er jo cup, så da må vi prøve å kaste folk fremover. Og det blir vi rett og slett straffet for og vi får overganger i mot, legger målvakten til. 


Jacob Tredal og Stian Solberg 

Tredal, i likhet med trener Nicol, mener resultatet til dels lyver.

- Dette er ikke en 3-0-kamp. Det synes jeg ikke. De ligger bra i rammen og vi sliter med å komme til alt for mange sjanser. Men når vi gjør det vi må for å jakte mål så blir det som det blir. Sånn er cupfotball. 

- Vi spiller mot et godt lag som gjør det godt i serien for tiden. Det viser at vi har et litt å jobbe med før vi er helt på Obosliga-nivå, men vi nærmer oss gradvis hele tiden. Vi tar steg hver dag, og vi kan ta flere lærdommer fra denne kampen. Når alt er sagt og veid opp så synes jeg vi gjør en ålreit bortekamp mot et såpass ålreit Obosliga-lag, altså. 


Cupkamp mot Obosliga-motstander med Obos på ryggen

- En frustrerende aften
Kevin Nicol mener allikevel man kunne gjort ting bedre i andre omgang, utgangspunktet til pause tatt i betraktning.

- Jeg synes vi kunne fått mer ut av kampen slik den står til pause. På så måte er dette en frustrerende aften for oss. Det bor mer i dette laget enn det vi viste i dag. Så vi får ​heller jobbe på og rette fokus mot mandag og seriekampen mot Odd 2 hjemme på Føyka, poengterer Nicol. 

 - Vi møter et godt lag, får oss en liten lærepenge her i dag som viser at vi har ting å jobbe med. Det har vi bare godt av, og det holder beina våres godt plantet på bakken i ukene fremover. 

- Serien er veldig viktig for oss. Nå har vi fem dager på å trekke konklusjoner og ta med oss lærdommer fra denne kampen, samt restituere, og så smeller det igjen, sier skotten avslutningsvis. 

Det er også Tredal klar på.

- Nå er det neste kamp som gjelder. Selvtillitsmessig så betyr tap her i cupen lite - det er én kamp. Vi er klare til dyst igjen på mandag. Ja, en liten smell nå, men vi får en god referanse på hvor vi står per dags dato mot et lag i én divisjon over oss. Det er lærerikt det. 

Kampfakta
Notodden - Asker 3-0 (0-0) 

02.05.2018 - 2. runde NM. 
Idrettsparken, Notodden

Mål: 1-0 (49. min.) Filipe Gabriel Goncalves Ferreira, 2-0 (72. min.) Erlend Hustad, 3-0 (90. min.) Andreas Hoven.
Gule kort: Aaron Lee Jones, Asker. 

Askers lagoppstilling: Jacob Tredal - Hallvard Håskjold, Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Behajdin Celina - Knut Ahlander (85. min. for Demba Traore), Stian Stray Molde - Cornelius Bencsik (46. min. for Alagie Sanyang), Roman Fazi, Stian Solberg (63. min. for Eivind Fallås Dahl) - Marcus Mehnert.


DA VENDER VI BLIKKET MOT NESTE SERIEKAMP - OG DET ER HJEMME MOT ODD 2, FØRSTKOMMENDE MANDAG! 
AVSPARK ER 18:00. VEL MØTT!!


Notodden har akkurat tatt ledelsen etter 49 minutter.


Stian Solberg kriger frem et hjørnespark nærmere pause. 


Jacob Tredal (t.v.) og Stian Solberg (t.h.) i aksjon mot Notodden. 


Nede for telling: Cornelius Bencsik får seg en smell, og kom ikke ut igjen etter pausen. Etter kamp meldes det om at alt står bra til. 


Cornelius Bencsik på vei igjennom. 


Hallvard Håskjold i duell med Notoddens Andreas Hoven. 


Styrer og delegerer: Jacob Tredal i kjent posityr. 


Knut Ahlander med hjørnespark


Roman Fazi med nye 90 minutter i Asker-drakten. 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift