Han for Asker, hun for Stabæk

Kun minutter før overgangsvinduet stengte tidligere i april signerte Jordan Jesolva for Stabæk Kvinner. I 5-0-seieren mot Follo gjorde kjæresten Dylan Autran sin debut for Asker Fotball.

Rett før overgangsvinduet dundret igjen i starten av april, signerte Jordan Jesolva for Stabæk Kvinner. Med seg på flyttelasset hadde hun sin kjæreste Dylan Autran, som kom via opphold i fransk og finsk fotball.   

- Da Jesolva signerte for Stabæks damelag spurte Dylan om å få trene med Stabæk 2. Ettersom Stabæk 2 ikke er en treningsgruppe, men kun en kamp- og utviklingsarena for yngre spillere ville det i praksis bety en treningshverdag med G19-laget. Jeg foreslo da at vi heller skulle spørre Asker, sier Richard Jansen, sportslig leder i Stabæk Kvinner. 

Noen telefonsamtaler og noen YouTube-klipp senere var amerikanske Dylan Autran klar for prøvespill på Føyka. Én økt ble til flere, og Asker-trener Kevin Nicol valgte så å signere den amerikanske midtbanespilleren. For i tillegg til å ha et amerikansk pass, som gir utfordringer med spilletillatelse, sitter han på et fransk pass. 

- Ettersom han i tillegg var klubbløs etter én sesong i den finske andredivisjonsklubben Mikkelin åpnet det seg i tillegg helt andre muligheter for å få spille - og ikke bare trene - for Asker, legger Jansen til. Det gjorde det mulig for Asker å signere han utenom overgangsvinduet. 

Og på treningsfeltet synes Kevin Nicol han så nok til å ville slå til på muligheten som forelå.

- Jeg synes Dylan er en spennende spiller, han har et bra pasningsspill, en god dødballfot og han leser spillet godt. Det at han har bodd og spilt fotball i USA, Frankrike og Finland viser at han kan tilpasse seg ulike treningskulturer. Det er klart det er positivt, forteller Asker-treneren om Autran, som altså kom inn på tampen av 5-0-seieren mot Follo i cupens første runde. 

- En sesong er lang og det skader ikke å ha alternativer på midtbanen. For i utgangspunktet har vi kun Knut (Ahlander) og Patrik (Karoliussen), samt Hallvard (Håskjold) og Behajdin (Celina) som alternativer sentralt på midtbanen, argumenterer skotten. 

Dylan sier selv han er glad for at både han og kjæresten ender opp med å spille fotball i samme land igjen. Men han innrømmer at det var tilfeldigheter som førte dem begge til Østlandet.


- Vi endte opp i Norge gjennom en fotballagent da det så ut til å være gode muligheter for oss begge til å spille fotball på et høyt nivå. I fjor var jeg i Finland og året før der spilte jeg min fotball i Frankrike. I mellomtiden var Jordan i USA. Så det er veldig moro å få muligheten til å bo og spille fotball "sammen" igjen. 

- Opprinnelig kom vi til Norge med forventninger om å ende opp i Bergen, men av flere grunner ble det Stabæk for min kjærestes del. Samtidig fikk jeg høre om Asker, sier amerikaneren som etter et par uker på feltet med nye lagkamerater i Asker er fornøyd med tingenes tilstand. 

- Mitt førsteinntrykk av Asker er at det er en klubb som er veldig godt organisert og driftet, hvor alt som skal til for å utvikle seg til å bli en virkelig toppklubb er på plass. Asker er også et lag som har ferdigheter til å kjempe om opprykk denne sesongen, og det er klart det gjør det til en interessant klubb å spille for. Jeg er glad for å være her.

- Jeg synes dette er en skikkelig feelgood-historie. I Stabæk har vi hatt spillere tidligere som har kjærester som også spiller fotball, men aldri hvor nivået har vært så bra på begge som i tilfellet Jesolva-Autran. Og selv om Stabæk og Asker ikke har noen formell samarbeidsavtale har vi et særdeles godt forhold, særlig gjennom Espen Falck og Ulrik Arneberg, så det var helt naturlig at det var Asker jeg henvendte meg til, poengterer Stabæk Kvinners sportslige leder. 

De seneste ukene har klubben presentert A-lagsspillerne her på vår hjemmeside. Her følger Dylan Autrans svar:

Hva er ditt mål for denne sesongen?
Personlig håper jeg å komme i god form og virkelig bidra mens vi kjemper om opprykk, for det tror jeg faktisk er realistisk med denne spillergruppen.

Beste motspiller?
Mitt lag i Frankrike spilte mot noen av reservelagene til Ligue 1-klubber (øverste divisjon i fransk fotball). Den sesongen spilte vi mot Monaco B, som hadde Kylian Mbappe på laget. Marseille B var en annen klubb vi spilte mot. Der spilte Maxime Lopez, som i forrige uke var å se i semifinalen i Europa League. 

Et annen morsomt minne er en kamp mot det amerikanske landslaget som et ledd i deres forberedelser inn mot VM i 2014. Banens beste der var antageligvis Michael Bradley eller Clint Dempsey. 

Du har en fortid i Frankrike og Finland - hvordan opplevde du årene der?  
Frankrike var et fantastisk land å bo i og spille fotball i. Det finnes så vanvittig mange gode fotballspillere, og det nærmest tvinger deg til å bli bedre og utvikle deg. Finland var også bra på mange måter. Fotballen i Finland er mer fysisk enn i Frankrike, hvor "alle" er teknisk giftige.  

Hvem vinner VM til sommeren?
Jeg tror Spania har en god sjanse til å vinne. Hadde jeg skulle satt mine penger på noen så ville det vært dem. Samtidig håper jeg Frankrike blir med helt inn også, men jeg tror de er litt for unge fortsatt.

Hvem er ditt forbilde?
Som halvt fransk, og med tanke på at min familie er fra Marseille, så har idolet mitt alltid vært Zinedine Zidane. Av dem som spiller fortsatt vil jeg peke på Andres Iniesta som min favoritt. 

Hvem er Dylan Autran?
Jeg vil si jeg er en teknisk fotballspiller som kan bekle mange roller, og kanskje aller best som en "8-er", der jeg kan være en playmaker og distribuere baller, men samtidig bli med fremover i banen og være en kreativ kilde i laget. Utenfor banen er jeg ganske rolig og avslappet. Jeg hører mye på musikk og liker å lage mat. Ettersom jeg har bodd for meg selv og lagd mye mat i utlandet noen år nå så vil jeg anse meg selv som en ganske habil kokk. 

Med det ønsker Asker Fotball velkommen til Dylan Autran! 


TRYKK PÅ BILDET FOR Å BLI MEDLEM! DET ER ENKELT....

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift