Råsterk borteseier

En fenomenal første omgang, med scoringer fra Patrik Karoliussen og Stian Solberg, la grunnlaget for sesongens andre trepoenger borte mot Hønefoss.

Før søndagens kamp snakket Kevin Nicol om at hans mannskap forventet et revansjesugent Hønefoss-lag som vil angripe etter to strake serietap. Viktigheten av å være på fra start ble derfor poengtert. 

Og Kevins elleve utvalgte var sannelig på jobb da kampens dommer blåste i gang det hele på AKA Arena.

For allerede etter drøye kvarteret hadde Asker spilt forrykende fotball og puttet ballen i nettet to ganger. 

På kampens første hjørnespark, etter fire minutter, satt den første. En godt slått variant fra Knut Ahlanders fot stanges inn av Patrik Karoliussen i duell rett foran mål. Midtbaneduoen bak 1-0-målet var siden sentrale i det meste Asker foretok seg. 

2-0-målet var en oppvisning i effektiv kontringsfotball, et skolebokeksempel om du vil. Asker spiller seg ut via Hallvard Håskjold og Knut Ahlander, hvorpå sistnevnte sender avgårde en ball med adresse bakrom og Marcus Mehnert. Mehnert får så slått flatt innover i feltet, hvor Eivind Fallås Dahl har løpt seg innover i banen og dytter ballen videre til en Stian Solberg i raske klyv. Solberg har få problemer med å sette inn Askers andre scoring, og med det åpne sin målkonto for 2018-sesongen. Det var den unge veteranens 65. mål for klubben, og det i sin kamp nummer 269. En pangåpning på kampen, sett med Asker-øyne, var et faktum. 

Derfra og inn til pause holdt Asker det gående med hurtig og underholdende fotball. Gode med ball, disiplinerte uten. På én og to touch, og ofte i et forrykende tempo, holdt man Hønefoss i knestående og under konstant press.

Dersom man skal pirke på noen detaljer, noe som i seg selv er dårlig gjort etter en sånn omgang, er nok sjanseuttellingen et punkt på blokka. I løpet av første omgang hadde Asker nemlig en rekke muligheter til å legge på ytterlige to og tre mål, ja kanskje til og med fire. Blant annt hadde Hallvard Håskjold, Marcus Mehnert, Stian Solberg og Eivind Fallås Dahl gode muligheter til å punktere kampen til pause.

At det ikke ble en realitet er ikke noe som uroer Kevin Nicol etter søndagens bortekamp, men han innrømmer at det er noe det jobbes kontinuerlig med. For er det noe som prioriteres av Asker-treneren så er det utvikling. 

- Ja, det er alltid noe som kan bli bedre. I dag kunne vi scoret flere mål før pause, men vi er ikke presise nok foran mål. Men vi er i stadig utvikling. At vi forbedrer oss fra uke til uke, og kamp til kamp, er viktig. Og i dag er jeg fornøyd med både resultat og prestasjon, sier Nicol, som berømmer sitt lag for en godt gjennomført kamp og et veldig bra resultat. Sesongstarten er han meget godt fornøyd med. 

- Vi gjør en god kamp, en bunnsolid prestasjon vil jeg si. I første omgang spiller vi god fotball og pasningsspillet flyter bra. Og at vi skaper så mye gleder meg. Det viser at vårt toppnivå er høyt. Så var det det med effektiviteten da, smiler skotten.

I andre omgang mener Kevin at vi fikk se det Hønefoss-laget man hadde forventet fra start, med mye fysikk og pågangsmot. 

- I andre omgang blir vi spilt lavere, og vi åpner kanskje omgangen med noe lavere tempo enn ønsket. Men vi står godt, kriger bra som en samlet gruppe og drar i land et godt resultat, oppsummerer han. 

For mens første omgang, fra et Asker-perspektiv, var en oppvisning i hva som bor i dette laget fremover i banen og med ball i laget, viste andreomgangen også prov på defensive ferdigheter og krigervilje. 

Etter pause jaget vertene en tidlig redusering. Utover i omgangen så var det Hønefoss som var det førende laget, og de hadde flere gode muligheter. Gode redninger av Andreas Vedeler og godt duellspill i egen boks hindret mål for vertene, som også fikk en spiller utvist på overtid etter en stygg takling på Hallvard Håskjold.

Og med det ble tre poeng med hjem til Føyka etter det som må sies å være en overbevisende og sterk prestasjon. 

Søndagens tomålsseier sender Asker opp til fjerdeplass etter tre spilte kamper. Øverst troner Raufoss og Grorud, begge med full pott. 

Kevin Nicol og guttene skal i aksjon igjen allerede førstkommende onsdag, da i cupens andre runde mot Obosligalaget Notodden. Det kan bli en forrykende kamp og vi håper flest mulig Askerbøringer finner veien til Notodden til kampstart kl. 18:00. HEIA ASKER! 

Se høydepunktene fra kampen i videon under:

Kampfakta
Hønefoss - Asker 0-2 (0-2)
PostNord-ligaen, 3. serierunde. 29.04.2018. 

Mål: 0-1 (4. min.) Patrik Karoliussen, 0-2 (16. min.) Stian Solberg.
Gult kort: Hallvard Håskjold, Knut Ahlander, Patrik Karoliussen, Asker. 
Røde kort: Alexander Groven, Hønefoss. 
Asker: Andreas Vedeler - Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Stian Stray Molde - Hallvard Håskjold, Knut Ahlander, Patrik Karoliussen, Behajdin Celina (57. min. for Cornelius Bencsik) - Eivind Fallås Dahl (72. min. for Roman Fazi), Marcus Mehnert, Stian Solberg (86. min. for Demba Traore). 
Dommer: Jørgen Haugen, Kurland
Tilskuere: 809 på AKA Arena, Hønefoss

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift