Nr. 21 - Petter Svensson

- Jeg er utrolig stolt over å være Asker-spiller, sa Asker-gutt Petter Svensson på klubbens kick-off tilbake i 2016. Nå håper han flest mulig Askerbøringer møter på kamp og bidrar til god stemning, entusiasme og positiv energi.

Petter Svensson debuterte for A-laget tilbake i 2012 - som 17-åring. Året etter prøvde han lykken i Holmen. De to påfølgende sesongene var preget av en del skader, men også oppturer - som da han fikk kapteinsbindet den siste sesongen. Før 2016-sesongen valgte han å returnere til moderklubben, hvor han siden debuten har spilt 17 kamper. Nå håper han å bli skadefri for å kunne bidra til flest mulig poeng for en klubb som betyr mye for han. 

- Jeg er utrolig stolt over å være Asker-spiller. Det er noe som betyr veldig mye for meg, sa Petter på klubbens kick-off tilbake i 2016. 

Og familien Svensson har en sterk tilknytning til klubben. Pappa Aksel, som nylig ble valgt inn i klubbens styre, spilte 50 kamper for Asker midt på 1980-tallet. Tante Tina har også også spilt for Askers damelag, har 57 landskamper og både VM- og EM-gull, samt OL-bronse på merittlisten. Samtidig er Petter fosterbror til Vajebah Sakor, som gikk gradene i Asker før opphold i blant annet Juventus og Vålerenga. Nå spiller Vajebah i IFK Göteborg. Det kan også nevnes at landslagsback Jonas Svensson er fetter... Familien Svensson er med andre ord en skikkelig fotballfamilie. 

Født: 03.03.1995
Posisjon: Back/midtstopper
Kamper for Asker: 17
Sesonger i klubben: 5

Mål for Asker: 0
Tidligere klubber: Asker og Holmen (to sesonger)

Hva er ditt personlige mål denne sesongen? 
Bli skadefri og bidra til at laget tar mange poeng. 

Beste medspiller?
Den beste jeg har spilt med er Vajebah Sakor. 

Hvem lager mest liv i garderoben? 
Andreas Vedeler

Hvis du skulle satt opp et five-a-side-lag basert på spillere fra årets Asker-stall - hvem er de fire andre på ditt lag?
Hallvard, Cornelius, Stray og Vedeler.

Hva er din oppfordring til Askerbøringer før årets sesong? 
Møte på kampene og bidra til god stemning med entusiasme og positiv energi!

Hvem er ditt forbilde?
Marcelo

Hvem vinner VM?
Brasil

Hva gjør du utenom fotballen?
Jeg studerer jus på Universitetet i Oslo. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift