Asker vant 5-1, men Kevin Nicol ser forbedringspotensiale.

For andre kampen på rad scoret Asker fem mål. Med det sikret de seg sesongens første trepoenger i serien. Nå står Asker med flere poeng etter to runder enn det de hadde etter åtte i fjor. Men Kevin forventer mer.

- Det er rart å si det etter å ha vunnet 5-1, men jeg er ikke helt fornøyd. Jeg ser rom for forbedring. Vi scorer fem mål, men samtidig forventer jeg at vi skal være bedre i andre omgang med den ledelsen vi hadde til pause. Vi er upresise med ball, og vi holder ikke nullen, sa Kevin Nicol etter kampslutt, som tross alt var fornøyd med seier og en trepoenger. 

- Alt i alt, så er det tre poeng. Vi har flere poeng nå etter to runder enn det vi hadde etter åtte i fjor. Sånn sett er jeg veldig fornøyd, smiler Kevin. 

- Vi har to-tre gode muligheter etter vårt andre mål som vi misbruker. Og honnør til Mjølner som senket skuldrene, kjempet på og spiller med friere tøyler. I starten av andre omgang skaper de trøbbel for oss.

Tre poeng og cupavansement. Det er fasiten etter ukens to hjemmekamper. I dagens seriekamp mot Mjølner sikret Asker etterhvert en komfortabel firemålsseier. 

For andre kamp på rad scoret Asker fem mål. Med det sikret de seg sesongens første trepoenger i serien. Og periodvis ble det spilt underholdende én-touchsfotball som begeistret de 280 fremmøtte på Føyka søndag ettermiddag. Særlig var kombinasjonene mellom Eivind Fallås Dahl, Knut Ahlander og Marcus Mehnert gode. Drøye fem minutter etter Askers første for dagen, og Mehnerts første mål for sesongen, spilte man seg på lekkert vis frem til det som fort kunne blitt årets mål allerede i andre runde. Uheldigvis var ikke avslutningen god nok. 

Nå står Asker med flere poeng og seiere etter to runder enn det de hadde etter åtte i fjor.  


Avspark i andre serierunde på Føyka. 

Men det satt langt inne. Til tross for en solid første omgang og en komfortabel ledelse til pause, lugget det i første del av andre omgang. Pasningssikkerheten svant hen, mellom lagdelene ble det større rom, og gjestene startet omgangen godt. I pause hadde man blitt enige om å gå ut i hundre og fyre på alle sylindre. I steden var det gjestene som kom best i gang og som satte Asker under press. 

Og plutselig sto det 2-1.

Det førte til at Kevin så seg nødt til å gjøre noen justeringer. Presshøyden ble flyttet, et bytte, Henrik Carlyle mot Stian Solberg, ble gjort og formasjonen ble endret.

- Det gjorde et godt utslag for oss. Da så vi plutselig tryggere ut og solide igjen, og vi fikk tilbake initiativet i kampen. Derfra og inn synes jeg vi er bedre i det vi foretar oss. Jeg er glad på Eivind og Marcus' vegne. To mål hver idag, og jeg forventer mer av det samme fremover. , vurderer skotten.

- Vi fortjener virkelig denne seieren, uten tvil. Men det er mye å jobbe videre med. Det er godt å vinne med 5-1 og fortsatt vite at det er mye å jobbe med. Det er positivt, konkluderer Nicol.

Scoringene:
1-0 (Mehnert):
Askers første for dagen kommer etter en god Asker-periode der pasningsspill, bevegelser og samhandling sitter godt, men hvor den forløsende pasningen og det siste skuddet uteblir. Da kvarteret er spilt tres plutselig Marcus gjennom, og alene med keeper er han sikkerheten selv og setter inn 1-0 i ettermiddagssola. Feiringen er av den kreative varianten (se bilder under). 

2-0 (Fallås Dahl): Etter 1-0 kjører hjemmelaget kampen, og scoring nummer to lå lenge i luften. Flere halvfarlige innlegg fra Behajdin Celinas gode venstrefot blir klarert, og Mjølners midtstoppere har en travel periode med ryggen mot mål. En lang Mjølner-ball plukkes opp av dagens målmann Andreas Vedeler (Jacob Tredal skulle i utgangspunktet ha startet, men en lei ryggskade førte til endring rett før kampstart). Ballen blir spilt ut på Celina, et kjent trekk fra Asker den første halvtimen i dagens kamp, som slår inn på en umarkert Eivind Fallås Dahl som tar ned og banker ballen i nettmaskene. En fortjent 2-0-ledelse etter 31 minutter, en stilling som holdt seg til pause. 


Celinas gode venstrefot skapte mye for Asker, og backen bidro med to målgivende mot Mjølner. Her rett før 2-0-målet. 

2-1 (Mjølner): En god Mjølner-periode resulterer i baklengsmål for Asker etter 65 minutter. Fra venstre kant slås det inn foran mål der innbytter Børge Henriksen dukker opp og sørger for at det er kamp igjen med 25 minutter igjen på kampuret. 

3-1 (Fallås Dahl): Etter baklengsen gjør Kevin endringer og Asker svarer drøye ti minutter senere. Fra nesten død vinkel, etter en flott pasning fra Behajdin Celina, tupper Eivind ballen i mål. 3-1, pusterom og senkede skuldre for Asker.....  

4-1 (Mehnert): Marcus' andre kommer noen minutter senere ved en lang klarering fra innbytter Henrik Carlyle. I bakrommet kommer Marcus alene med keeper, men venter isteden på midtstopper som løper opp. To finter senere skytes det presist rett på innsiden av sekstenmeteren, og vipps så står det 4-1. Game, set.....

5-1 (Fazi): Men Asker var ikke ferdigscoret der. Mellom fjerde og femte scoring ruslet Eivind av banen. Inn kom Dylan Autran (sak og spillerpresentasjon følger til uken) som fikk sine første minutter i Asker-drakten. Siste spiker settes av Asker-gutt Roman Fazi - hans første for klubben. Marcus kommer fri på venstre flanke, slår inn foran mål, og etter litt får Roman avsluttet lavt i kassa. Et gledelig og fortjent punktum på en totaltsett god Asker-kamp. 


Roman Fazi scorte sitt første Asker-mål søndag. Her i cupkampen mot Follo tidligere i uken. 

P.S. Høydepunktene publiseres i egen sak i morgen tidlig! 

Kampfakta
Asker - Mjølner 5-1 (2-0)
PostNord-ligaen, avd. 1 - 22.04.2018.

Mål: 1-0 (16. min.) Marcus Mehnert, 2-0 (31. min.) Eivind Fallås Dahl, 2-1 (65. min.) Børge Henriksen, 3-1 (76. min.) Eivind Fallås Dahl, 4-1 (81. min.) Marcus Mehnert, 5-1 (90. min.) Roman Fazi
Gult kort: -
Asker: Andreas Vedeler - Kinni Grewal (60. min. for Roman Fazi), Aaron Lee Jones, Stian Stray Molde, Behajdin Celina - Knut Ahlander, Patrik Karoliussen - Eivind Fallås Dahl (85. min. for Dylan Autran), Cornelius Bencsik, Stian Solberg (73. min. for Henrik Carlyle) - Marcus Mehnert.
Dommer: Marius Lien, Otra IL.
Tilskuere: 280 på Føyka kunstgress


Kinni Grewal var tilbake i lagoppstillingen etter noen uker ute med skade.


Aaron Jones i kjent positur - kjempende i lufta og langs bakken...


Cornelius Bencsik presser Mjølners venstreback i andre omgang. 


Tomålsscorer Eivind Fallås Dahl mottar direktiver fra høyeste hold (les: Kevin Nicol) før en Asker-corner.


 

En lekker detalj fra Knut Ahlander - bilde for bilde:
Målkontoen i serien åpnet - to mål ble det på Marcus Mehnert mot Mjølner.Patrik Karoliussen og Knut Ahlander var nok en gang meget gode på Askers midtbane. 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift