Femmålsseier i første runde

Trebackslinje, offensive backer og gjenvinning av ball i gunstige posisjoner resulterte i en komfortabel seier mot Follo i 1. runde i cupen.

- Vi har full kontroll hele kampen igjennom synes jeg. Vi roer ned i andre omgang og cruiser inn til seier, sa Behajdin Celina med hvilepuls og uten antydninger til å være svett og sliten rett etter kampslutt.

Fra sin vingbackposisjon bombarderte Celina opp og ned venstreflanken kampen igjennom og bidro med utallige gode crossere fra dødlinja og dypet. I tillegg ble noterte han seg for to scoringer, begge i andre omgang. 

- Det var gøy å score mål, og det er bra å være videre i cupen. Nå håper jeg vi møter Godset, proklamerte tomålsscoreren. 

For det var tydelig at Celina og resten av laget trivdes mot Follo. Dagens motstander, som Asker i fjor spilte i samme divisjon og avdeling med, var av den yngre utgaven. Med en trebacksvariant fikk Asker et tidlig grep om både midtbanen og kampen. Tonen ble satt fra første spark med ballen, da Asker gikk ut i høyt press. Med ballen i laget ble Follo løpende i mellom da man varierte mellom lange, diagonale baller fra sentralt i banen og et mer tålmodig kortpasningsspill i oppspillsfasen. Uten ball stresset man Follo til balltap i gunstige posisjoner fra et Asker-perspektiv. Det resulterte i flere brukbare muligheter allerede i kampens åpningsminutter. Før stadionklokken viste ni spilte minutter hadde Asker spilt seg til to hjørnespark, i tillegg til Roman Fazis to skuddforsøk fra nært hold.

Og mer skulle det bli. 

14 minutter tok det å få hull på byllen. Det ved Alagie Sanyang. Målkontoen for 2018-sesongen var offisielt åpnet. 1-0 til Asker og jubel på tribunen. 

Et lite kvarter senere var Alagie Sanyang farlig frempå igjen. Kombinasjonen Karoliussen-Ahlander står etter og bryter midt på banen, og setter opp Alagie. I lange klyv med ball i beina trekker Alagie seg på tvers innover i banen og skyter i steget. Follo-keeper må gi retur i et rom der Cornelius har løpt seg fri og kan chippe inn ballen kontrollert. 2-0 og antydninger til cupfest på tribunen. 


2-0 kom ved en følsom chip signert Cornelius Bencsik. 

Derfra og inn mot hvilen var det stort sett bare Asker det gikk i, og Max Hallgren, Marcus Mehnert, Roman Fazi og Alagie Sanyang hadde alle gode muligheter til å legge på til både 3-0 og 4-0. Follo var på visitt ved noen overganger og dødballer, men trioen bestående av Max Hallgren, Aaron Jones og Stian Stray Molde sørget for at det var lite å gjøre for Jacob Tredal i buret.

Andre omgang startet der første omgang sluttet - med Asker som temposettere og dominerende i banespillet. Derfor var det ikke særlig overraskende at dagens tredje, og Alagies andre, kom kort tid etter. Asker, med sitt høye, kollektive press vinner høyt, kommer rundt på kant og får slått inn mot Roman og Marcus i boks. Sistnevnte legger ballen på tvers til Alagie som får to muligheter til å gjøre 3-0. Og Alagie takket og bukket, og dyttet inn sin andre på egen retur. 

"Patrik Fantastico, Patrik Magnifico. Olé olé, olé olé." sang fire tilreisende Follo-supportere da Patrik Karoliussen ble tatt av etter timen for Eivind Fallås Dahl. Jobben hans var gjort, og den tidligere Follo-spilleren med over 200 A-lagskamper for Follo ble klappet av av begge lags supportere. 


"Patrik Fantastico, Patrik Magnifico". 

Den siste halvtimen ble på mange måter en transportetappe for hjemmelaget. Flere bytter ble gjort, og Balal Arezou og Henrik Carlyle fikk henholdsvis 25 og 15 minutter på banen. Ikke uventet på stillingen 3-0 sank så tempoet i kampen, men ballen rullet kontrollert og presist fra kant til kant mens man luktet på åpninger og gjennombruddsmuligheter. Og Asker ga seg ikke før både 4-0 og 5-0 var et faktum, begge signert en offensiv og sprudlende Behajdin Celina. 


Tomålsscorer Behajdin Celina var tilbake på sitt beste mot Follo. Nå håper han på Godset i neste runde. 


Henrik Carlyle fikk sin første minutter for Asker i treningskampen mot KFUM. I dag fikk han sin første obligatoriske kamp for klubben.

En tilfreds trener
- Jeg er veldig fornøyd med resultatet i dag. Cup er cup - man kan ikke ta en seier for gitt, uansett divisjonsforskjell. Vi møter et ungt lag i dag, så det var viktig at vi var mentalt tilstede og konsentrerte om arbeidsoppgavene vår. Det klarte gutta til gangs, sa en tilfreds Asker-trener etter kampen.

- Vi spilte god fotball i dag også. Det var ikke eksepsjonelt, vi kunne scoret flere mål, men totalt sett har vi god kontroll og gjør jobben på en overbevisende måte, supplerte Kevin Nicol.

Med Hallvard Håskjold, Nicklas Raaholt, Kinni Grewal og Petter Svensson utilgjengelige til dagens cupkamp var det ventet at Kevin og Ian måtte gjøre noen taktiske justeringer fra Fredrikstad-kampen. Enden på visa var å hente frem en formasjon man brukte så smått i oppkjøringen til og i starten av 2017-sesongen. 

- Vi la om til tre bak. Med Hallvard (Håskjold) ute måtte vi gjøre noen små justeringer slik at spillerne fikk spille på posisjoner som passer både dem og oss som lag. Max har vært god på trening i det siste og jeg vet jeg kan bruke han som den sentrale i en trebackslinje. Det ga oss en ekstra mann høyere opp i banen, for jeg ønsket virkelig å utnytte mellomrommet mer i dag og se Alagie (Sanyang) og Roman (Fazi) der. Samtidig er Cornelius bedre stilt som vingback enn som en ren back med tydeligere defensive oppgaver. 

- Vi har prøvd dette før, så vi er kjent med det. Og spillergruppen er som jeg har sagt tidligere adaptive, allsidige og passer i ulike systemer. I dag ser vi det tydelig. Jeg er ikke en trener som lener meg på en formasjon eller ett bestemt oppsett. Alt avhenger av hvem man har tilgjengelig og hva som passer spillerne jeg jobber med. I dag var svaret en trebackslinje, og det fungerte veldig godt. 


Kevin Nicol var fornøyd med cupavansement og femmålsseier mot Follo. 

På spørsmål om hva han ønsker i neste cuprunde trakk Kevin på smilebåndet og løftet litt på skuldrene. 
- Det har jeg ikke tenkt på, og det kommer jeg ikke til heller. Mitt fokus er nå på Mjølner-kampen på søndag - den er viktig for oss. Vi har startet sesongen positivt prestasjonsmessig. Nå gjelder det å bygge videre på det og virkelig få til en god hjemmepremiere også. Så langt er jeg veldig fornøyd med holdningene i gruppa og hvordan de tilnærmer seg treninger og kamper. Samholdet er sterkt, selvtilliten er stor og de er gjennomprofesjonelle i alt de foretar seg.

- Stemningen i garderoben er fantastisk - det gjenspeiler seg i det vi ser på banen i dag. Og mine beste spillere står frem, både hva gjelder holdninger og prestasjoner på banen. Det lover godt, poengterte skotten avslutningsvis. 

Av andre cupkamper i Askers avdeling var det kun Nybergsund som røk ut i cupens første runde. De røk mot en annen avdelingsmotstander, Elverum. 


Første innmarsj på Føyka i 2018-sesongen. 

Nå blir det spennende å se hvem vi får i 2. runde. Trekningen skjer mot slutten av uken - vi følger med og kommer tilbake med mer informasjon når det foreligger fra forbundet. Det vi alt vet er at 2. runde spilles 1. mai. Rydd kalenderen! 

Takk til de 253 fremmøtte på dagens cupkamp - vi håper å se dere på Føyka mot Mjølner førstkommende søndag!! HEIA ASKER! 

Kampfakta
Asker - Follo 5-0 (2-0)
NM, 1. runde. 

Mål: 1-0 (14. min.) Alagie Sanyang, 2-0 (28. min.) Cornelius Bencsik, 3-0 (50. min.) Alagie Sanyang, 4-0 (66. min.) Behajdin Celina, 5-0 (84. min.) Behajdin Celina. 
Gult kort: Isak Heen Berge, Mats Fredriksen, Follo.
Asker: Jacob Tredal - Aaron Lee Jones, Max Hallgren, Stian Stray Molde (77. min. for Henrik Carlyle) - Cornelius Bencsik, Knut Ahlander, Patrik Karoliussen (60. min. for Eivind Fallås Dahl), Behajdin Celina - Alagie Sanyang, Marcus Mehnert (67. min. for Balal Arezou), Roman Fazi. 
Dommer: Herman Holthe, Bækkelagets SK
Tilskuere: 253 på Føyka kunstgress


Flere ønsket et ord med Patrik Karoliussen etter kveldens cupkamp. På fire dager har han spilt mot to tidligere klubber. 


Alagie Sanyang hadde et godt øye på ballen i kampen mot Follo. To scoringer ble det på angrepsspilleren. 


HÆÆÆÆ: Cornelius Bencsik er åpenbart ikke enig med linjedommers vurdering. 


Asker-gutten Roman Fazi fikk 90 minutter mot Follo. 


Patrik tester frisparkfoten mot gamleklubben...


....og det gjorde også Aaron Jones ved én anledning. 


I kveldssola på Føyka bød Cornelius opp Follo-spillerne på dans.


Her har Alagie Sanyang akkurat scoret Askers første mål i 2018-sesongen. 


"Vår mur er bedre enn deres mur..."


5-0 og cupavansement - Stian Solberg var en blid mann på sidelinjen. 


Marcus Mehnert på vei igjennom i første omgang. "Det skyyyyyyteeeees og det skytes hardt, Vidar......". Både Marcus og Eivind testet skuddfoten mot Follo. 


Tomålsscorer Alagie Sanyang. 


Aaron Jones i fint driv i andre omgang. 


Laget takker publikum for oppmøte og støtte. Vi håper på mer av det samme på søndag mot Mjølner! 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift