Nr. 90 - Balal Arezou

Balal har spilt 132 kamper over to perioder og åtte sesonger. Og han er klubbens eneste spiller med Wikipedia-side på ti(!) språk.

Frem til Askers første hjemmekamp mot Mjølner søndag 22. april vil vi presentere spillerstallen i sin helhet. I realiteten innebærer det to daglige artikler med bilde, statistikk og en spørsmål-svar runde med den enkelte spiller. En ypperlig måte å bli kjent med årets spillere, som vi håper du møter opp og støtter i hjemmepremieren og utover sesongen! 

- Dette er helt klart som å komme hjem. Asker føles definitivt som min klubb, og jeg gleder meg veldig til dette, sier Balal Arezou etter å ha signert en toårskontrakt med Asker etter 2016-sesongen. Balal har nå spilt 132 kamper over to perioder og åtte sesonger. Og han er klubbens eneste spiller med Wikipedia-side på ti(!) språk. 

Gjennombruddet kom allerede i den første av dem, i 2009 da han spilte 28 kamper, scoret fire mål og ikke minst ble en publikumsyndling med sin store fart, løpskapasitet og vilje til å utfordre offensivt. Året etter var han igjen sentral da Asker rykket opp i Adeccoligaen. Fremgangen fortsatte - og i løpet av 2010 begynte også en helt spesiell internasjonal karriere.

For det året ble det fattet interesse for Asker-spilleren i hjemlandet Afghanistan. Askers cupkamp mot Lillestrøm ble vist på tv, og klipp derfra ble sendt ned til det afghanske forbundet, som raskt ville ha mer informasjon. Det fikk de - noe som førte til hans første landslagsuttak. 

Dermed dro han for første gang til Kabul, byen han forlot som flyktning og ikke hadde vært i siden han var tre år gammel.

Og Balal ble en hit umiddelbart. Afghanistan, som aldri tidligere hadde gått videre i South Asian Games, spilte seg plutselig til finalen. Og Balal scoret alle (!) lagets mål i turneringen og ble kåret til turneringens beste spiller. "The Afghan Star" (som han kalles på nettet) var født.

Født: 28.12.1988
Posisjon: Kantspiller
Kamper for Asker: 132
Sesonger i klubben: 8

Mål for Asker: 26
Tidligere klubber: Senja, Grane, FK Arendal, Fredrikstad, Churchill Brothers (Indisk toppserie), Moss FK, Asker Fotball. 

Hva er ditt personlige mål denne sesongen? 
Mitt personlig mål for sesongen er å være skadefri, og bidra rundt laget på og utenfor banen med mye offensivt spill og målpoeng.

Hvem er den beste spilleren du har spilt med og mot? 
Beste spiller jeg har spilt med Stian Rasch og beste jeg har spilt mot er Stian Stray Molde. 

Hvem lager mest liv i garderoben? 
Behajdin, Kinni og Patrik lager mest liv i garderoben. 

Hvis du skulle satt opp et five-a-side-lag basert på spillere fra årets Asker-stall - hvem er de fire andre på ditt lag?
Behajdin, Kinni, Stian Stray og Knut Ahlander. 

Hvem vinner VM?
Argentina

Hvem er ditt forbilde?
Ronaldinho

Hva gjør du utenom fotballen?
Jobber på Landøya ungdomsskole og er mye med familien og venner. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift