Kenneth Udjus klar for Asker

Det er med stor glede Asker Fotball kan annonsere at meritterte Kenneth Udjus er klar for klubben.

Kenneth Udjus har vært en av de mest markante keeperne i Tippeligaen de siste årene – og ble blant annet årets keeper i Tippeligaen i 2012. Nå kommer han fra den svenske toppklubben IFK Norrköping til Asker.

I konkurranse med flere klubber, var nemlig 33-åringen på Føyka og signerte i helgen. Og da skrev han på både en spillerkontrakt og en ansettelseskontrakt der han skal jobbe med å utvikle klubbens yngre keepere, utvikle egne keeperprosjekter og ellers selge klubben på markedssiden.

Sånn sett blir han slett ingen dyr mann for Asker. Snarere var det lysten på å bidra på Føyka som trigget fra første samtale han har hatt med klubben.

- Magefølelsen sa Asker fra første samtale jeg hadde her, sier Udjus, som nok kunne tjent mer andre steder. Men etter at Tomasz Sokolowski (!) tok kontakt og spurte om ikke han ville ta en prat med Asker-ledelsen, falt nemlig brikkene på plass.

- Jeg kjenner jo ikke Asker veldig godt fra før, men fikk med en gang et meget godt inntrykk av Kevin (Nicol, trener) og Espen (Falck, sportssjef) og det de la frem, forteller Udjus.

Kenneth Udjus blir en rutinert stemme i Asker-garderoben. Mandag var han på plass på sin første Asker-trening - noe trenerduoen Ian Murray og kevin Nicol gleder seg stort over.

33-åringen har flyttet tilbake til Oslo med familien, som inkluderer to små barn. Og nå skal han altså jobbe deltid i Asker Fotball ved siden av keeperjobben i klubben.

- Og så begynner jeg på eiendomsmeglerstudiet på BI fra høsten av. Så totalen stemmer veldig bra med dette, sier Udjus.

Som med denne overgangen på ingen måte har planer om å parkere ambisjoner og konkurranseinnstinkt.

- Selvfølgelig ikke. Vi må ha ambisjoner om å kjempe om opprykk, sier han – uten å kjenne alle sider ved verken Asker-stallen eller PostNord-liganivået.

- Men Asker har på alle måter havnet i den ideelle avdelingen, med mindre reiser, morsomme publikumskamper og kanskje større sportslige muligheter, spår 33-åringen.

Som altså blant annet også skal utvikle keeperprosjekter i Asker. Sånn sett vil det være mange klubben som vil få glede av denne signeringen. Udjus kommer nemlig til Føyka med en usedvanlig god cv.

Han er opprinnelig fra Kristiansand, men er mest kjent for sine år i Brann, Sogndal og Lillestrøm. Som Sogndal-spiller fikk han i 2012 Kniksen-prisen som Årets keeper i Tippeligaen.

- Vi er selvfølgelig veldig heldig som får en slik merittert keeper inn i klubben. Vi trengte en erstatter for Jonas (Sandquist) da han måtte gi seg, samtidig som det er ideelt å få inn Kenneths rutine i vår unge og talentfulle spillerstall. Vi merket også fra første samtale at han er en veldig fin person å få inn i garderoben, sier trener Kevin Nicol.

Blant de mange talentene i Asker-garderoben er det også en keeper i Andreas Vedeler.

- Vi har veldig stor tro på Andreas, og tror det vil være ideelt å jobbe sammen med Kenneth og utvikle seg videre ved å lære av en keeper som har masse erfaring fra det aller øverste nivået, fortsetter Nicol.

Kenneth Udjus tok plass ved siden av en av de yngste i Asker-garderoben, Petter Klemetsdal, som er hentet opp fra juniorstallen.

Udjus kommer altså nå fra svenske IFK Norrköping, en klubb som tok bronse i Allsvenskan. Men 33-åringen har slitt med skader og sånn sett bak seg et år med skadeutfordringer og mindre spilletid.

- Akkurat det kan ha vært en fordel for oss nå – for det kan ha gjort han litt mindre aktuell for klubber høyere opp, smiler Kevin Nicol.

Som er alt annet enn redd for Udjus’ fysiske form.

- Han har vært gjennom fysiske test i klubben. Men det er uansett veldig lett å se at han har trent godt. Så vil han kanskje trenge noen uker på å bli «varm» mellom stengene igjen, men det er tross alt bare tidlig i januar, sier Nicol.

- Det passet perfekt med Asker nå. Jeg skal studere på BI (eiendomsmegling) fra høsten av og ville til en klubb i området, forteller Udjus.

Asker-trener Nicol er med denne signeringen ytterligere styrket i troen på et spennende Asker-år. Fra før er Alagie Sanyang (FK Tønsberg), Balal Arezou (Moss) og Riki Alba (Vålerenga m.fl) kommet til. Og fortsatt henvender mange spennende navn seg til klubben.

- Vi merker vi er attraktive, og det har vært jobbet godt i klubben med å sette sammen stallen nå. Sportssjef Espen Falck fortjener ros for det. Samtidig er det fortsatt noen hull i stallen som skal fylles, sier Kevin Nicol.

Men nå er i hvert fall keepersituasjon i ekstremt god kontroll. Så også etterveksten av burvoktere. For Kenneth Udjus skal blant annet altså også jobbe med unge keepertalenter i Asker…

Kenneth Udjus skal i tillegg til å spille selv bidra på feltet med yngre keepere i Asker.

Nils Kenneth Udjus

  • Født: 2. juli 1983 i Kristiansand
  • Posisjon: Keeper
  • Klubb: Asker Fotball
  • Tidligere klubber: Arendal, Tromsø, Tønsberg, Løv-Ham, Brann, Sogndal, Lillestrøm og IFK Norrköping.

Budstikka vil omtale saken i tirsdagens avis

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift