- En solskinnshistorie fra A til Å

Sander Berges overgang til belgiske Genk er en ny bekreftelse på hvordan talenter vokser frem i Asker. Men det er først og fremst en fantastisk mulighet for Sander selv.

Ryktene som Sander Berges overgang til Genk begynte å svirre rett før jul. I dag kl. 17:00 kan de bekreftes både av Genk, Vålerenga og Asker Fotball. Det var for øvrig akkurat samtidig som Sander trente egentrening på Risengas kunstgress.

- Jeg må jo trene meg litt opp og være forberedt etter jula, smiler 18-åringen.

Som reiser ned til Belgia på onsdag og skal bo på hotell i starten for så å finne seg noe eget - forhåpentligvis så fort som mulig.

- Det spilles to kamper i uka og er rett på både cup og seriespill. Så det er greit å få orden på ting ganske raskt, sier den sympatiske utenlandsproffen - som altså valgte kunstgress i Asker på sine siste egentreninger før avreisen. Det er da ingen som tviler på at 18-åringen kommer til å glemme hvor han har røttene. For den sympatiske unggutten har beina trygt plantet på jorda til tross for suksessen de siste årene - som nå altså har ført ham inn i et nytt kapittel.

Sportssjef Espen Falck og den da 15 år gamle Sander Berge som signerte ny kontrakt med Asker foran 2014-sesongen.

- Dette er en solskinnshistorie fra A til Å, sier sportssjef i Asker Fotball Espen Falck.'

Sander har virkelig gått gradene i klubben. Han var en av de første deltagerne på SFOtball, der han begynte i "verdens eldste Fotball-SFO" allerede i 2004, før han gikk videre på Akademi og lagsaktiviteter.

- Talentet så man vel med en gang, og han ble jo tidlig løftet oppover i systemene for å få de rette utfordringene. Samtidig fikk han med det mange gode trenere, og det er mange som fortjener honnør og komplimenter når Sander nå tar steget ut i Europa, sier Falck.

Ting har hele tiden gått fort med Sander, som fortsatt bare er 18 år gammel. Han har alltid vært flink til å ta nye steg og løfte seg opp på nye nivåer. I Asker betød det at han etablerte seg på vårt A-lag i 2014 (etter debuten året før), og fikk foran 2015 tilbud fra flere toppklubber. Vålerenga viste seg som klubben som hadde den beste planen der og da, en plan som har vært fulgt siden - ikke minst takket være Sanders egne prestasjoner.

I løpet av 2014 spilte han seg inn på Vålerengas lag. Og i 2016 har han vært meget sentral - så sentral at han ble kåret til "årets unge spiller" i Tippeligaen 2016.

Sander var en populær gjest da han kom tilbake til Askers fotballskole - der han selv har deltatt mange ganger...

Flere ganger i fjor var han aktuell for overgang utenlands, blant annet kom Everton med et bud i sommer. Men det var altså belgiske KRC Genk som fikk tilslaget, slik at Asker-gutten reiser dit for å begynne sin utenlandskarriere der.

Genk har rykte på seg for å være en strålende utviklingsklubb for unge spillere, og har en rekke av de aller største stjernene i Premier League på sin "utviklingsliste". Vålerengas Kjetil Rekdal, som fra sin egen spillekarriere (og senere som trener) kjenner belgisk fotball meget godt. Han tror dette er det riktige steget for Sander.

- Sander kommer til en klubb som har mange unge spillere, og som er flink til å utvikle de. Det er en større klubb enn Vålerenga, og en anerkjent liga i Europa, sier Kjetil Rekdal til Vålerengas hjemmeside.

- Det er et veldig godt valgt av han å dra til Belgia nå. Jeg tror det er en liga som vil passe han godt, og jeg vil bli overrasket om han ikke tar en plass på laget rimelig kjapt, fortsetter Rekdal.

Rekdal har selv vært sentral i dialogen med både KRC Genk og med Asker i denne sammenheng. Slik han var det da Sander gikk til Vålerenga i 2015. Det har vært et godt samarbeid både for Asker Fotball og ikke minst for Sander selv.

- Tiden i Vålerenga har vært helt fantastisk! Å spille i klubben man har fulgt i alle år har vært en drøm i seg selv. Jeg må først og fremst takke lagkamerater og trenere som har vært uvurderlig viktig for min utvikling, både som spiller og person, sier Sander selv.

Nå gleder 18-åringen seg til å flytte fra Høn og komme i gang i sin nye klubb. Han signerte kontrakten og gjennomførte den medisinske testen lille julaften. Siden har han hatt litt ferie, før det braker løs. Sammen med familien fikk han et godt inntrykk av klubben da de besøkte Cristal Arena. 

- Jeg var jo litt skuffet da det ikke ble noe med Everton i sommer, men nå tror jeg dette kan være et enda riktigere skritt og en enda bedre mulighet, sier Sander til askerfotball.no.

Som ikke legger skjul på at det har gått fort. Det er bare litt over tre år siden han signerte sin første profesjonelle kontrakt med Asker. Det etter at han altså hadde gått gradene i klubben fra liten guttepjokk.

- Jeg ser frem til å komme i gang og ta fatt på denne utfordringen. Det føles riktig for meg nå, og forhåpentligvis kan jeg ta ytterligere steg på en god utviklingsarena. Førsteinntrykket av Genk er svært godt. Både menneskene i klubben, profesjonaliteten og omgivelsene virket veldig gode. Hvordan de som klubb ønsker å spille fotball, utvikle spillere, samt har en ung stall og gode kamparenaer har gjort meg trygg på valget, avslutter Berge. 

Les sak på Vålerenges hjemmeside her

Genk ligger for øyeblikket på niendeplass i belgisk toppserie. De vant en viktig kamp i romjulen, og avstanden opp er kort. De vant også sin gruppe i Europa League, der venter den rumenske kluben Astra i neste runde. Klubben er i tillegg klar for kvartfinale i den belgiske cupen. 

- Det er gledelig at vi med dette får nok et bevis på hva man kan få til i Asker. Vi er en klubb som jobber hardt med spillerutvikling og at vi får frem en unggutt med internasjonalt format på Føyka er moro. Nå gleder vi oss til å følge med på fortsettelsen av Sanders karriere, smiler Espen Falck.

Alle i Asker Fotball gleder oss stort over Sanders fremganger og ønsker lykke til!

Sander da han signerte for Vålerenga. Lille-julaften signerte han for KRC Genk.

P.S.: Sander har alltid vært flink til å huske sine røtter. Han har etter overgangen til Våelrenga vært på besøk på fotballskolene våre to ganger, på SFOtball mm. Neste gang han kommer innom Føyka er det imidlertid som utenlandsproff...

Det offisielle bildet av Sander Berge som A-lagsspiller i Asker i 2014.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift