Aleksander Solli til Asker

Han har spilt toppfotball i fem ulike klubber. Nå har Aleksander Solli latt seg trigge av prosjektet Asker jobber etter.

Den tidligere Vålerenga-, Hønefoss-, Løv-Ham- og Viking-spilleren kommer nå fra Raufoss og kompletterer Askers tropp allerede til lørdagens kamp mot Moss.

- Ja, jeg tar med meg en solid dose erfaring fra Tippeliga og 1. divisjon, og håper absolutt å kunne være med og bidra for Asker i det som virker som et veldig spennende prosjekt, sier Solli, som også har landslagserfaring på G17-, 18-, 19- og U23-nivå for Norge.

Midtstopperen ble for alvor kjent da han kom til Vålerenga i 2011. Etter to sesonger der, dro han videre til Hønefoss - der han hadde stor suksess, så stor at han ble hentet for å bidra på Viking i høstsesongen i fjor - før han så dro til Raufoss.

I sommer skjedde det imidlertid store ting for Aleksander på hjemmebane - noe som gjorde at han ønsket å flytte på seg og komme nærmere hjemmet. Sammen med sin Andrea ble nemlig Aleksander pappa til lille Aron 8. juli.

- Det er klart det er medvirkende til at jeg vurderte klubbytte. Vi bor i Oslo, og det å bli pappa gjør at jeg naturlig nok tenker litt annerledes. Det er litt mer å ta hensyn til, understreker 26-åringen.

Dette fikk Asker nyss om, og i og med at vi mister en av våre midtstoppere er dette en spiller som passer perfekt inn - både i forhold til posisjon og erfaring i en ellers ung spillergruppe. Og i det siste har ting gått fort. Solli spilte 90 minutter for Raufoss i OBOS-ligakampen mot Jerv nå på søndag, men bare tre dager etter var Asker enig med både klubb og spiller. 

- Raufoss har vært veldig fleksible og løsningsorienterte, skryter sportssjef Espen Falck.

Max Hallgren meldte som kjent tidligere i sommer at han ønsker å gi seg i Asker, i hvert fall for en periode, etter at han kom inn på politistudier i Bodø. Det skapte en utfordring for Asker i en tropp der også Axel Harstad (studier Trondheim) og Jens Cato Rosenlund (Holmen) er borte. I tillegg sliter mange i troppen med skader, deriblant Stian Solberg - som med et brudd i kneet blir ute en god stund til.

Men den siste uken har Marcus Mehnert (fra Stabæk) og Andreas Hellum (lån fra Mjøndalen) kommet inn. Og nå er altså også Aleksander Solli klar til lørdagens kamp mot Moss.

Asker får i meg en ærlig spiller. En seriøs type som ikke er redd for å si fra og som krever mye av mine medspillere, like mye som jeg krever av meg selv - og det er en god del.

Solli gleder seg til å møte på trening på Føyka og være med og bidra allerede mot Moss lørdag. Der møter han for øvrig en gammel kjenning fra sin tid i Vålerenga. Dawda Leigh signerte nemlig for Moss denne uka, og rapporteres klar til kampen lørdag.

Mye moro før Mosse-kampen - slik får du se Aleksander Solli og Asker gratis

- Jeg likte altså det jeg hørte om hvilket prosjekt Asker jobber etter og hvilke sportslige tanker som ble presentert. Men jeg har jo ikke sett laget spillet og vet mindre sånn sett, forteller Solli.

Litt har han dog hørt av en annen tidligere lagkamerat i Vålerenga. Andre Muri jobber som kjent i Asker som samfunnsansvarlig nå, og han har fortalt Solli mer om 26-åringens nye klubb.

Max Hallgren reiser til politistudier i Bodø, og blir dermed borte fra Asker - i hvert fall for en periode. Nå erstattes midtstopperen av Aleksander Solli.

SE ASKER - MOSS LØRDAG KL. 14:00 (noter klokkeslettet)

Gjør som ordføreren - bli med på en flott Asker Fotball-dag i sentrum før lørdagens kamp

- Jeg digger denne drakta

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift