Måtte slite for seieren

Asker stanget og stanget mot et Ørn-lag som lå dypt og forsvarte seg godt. Men én nykomling og to måljegere fant åpningene som ga tre fortjente poeng.

- Det var akkurat det som ikke skulle skje, sa Kevin Nicol om Ørns tidlige ledermål.

Asker hadde allerede skapt et par tidlige - og store - sjanser og burde muligens også hatt en straffe da Hallvard Håskjold ble lagt ned i en "sandwich" av to Ørn-forsvarere, da gjestene spilte seg til en corner. På den scoret rutinerte Arnar Førsund - og dermed ble det en kamp der Asker måtet jage. Selve scoringen var en pen prestasjon da Ørn-kapteinen stupheadet inn sjokkledelsen. Men derfra var gjestene lite interessert i finspill. I stedet murte de igjen bak - med hele laget dypt nede på egen halvdel og steinhard jobbing for å forsvare seg.

Det gjorde de også bra - samtidig som Asker ikke klarte å utnytte det som kom. Bortsett fra en anullert scoring på Niklas Tilley Solhaug, satt nemlig avslutningene enten utenfor, rett på keeper eller i "blokka" av Ørn-forsvarere som kastet seg inn i duellene.

- Vi skapte jo en god del sjanser også i den første omgangen, men manglet evnen til å utnytte det, sa Nicol, både lettet og glad da alt snudde etter sidebytte.

Niklas Tilley Solhaug og Asker slet lenge med å få hull på byllen mot Ørn.

Asker-treneren gjorde ett bytte ved halvtid. Cornelius Bencsik slapp inn til det som skulle bli en strålende debut for Asker. Unggutten var nemlig involvert i mye av Askers snuoperasjon.

Han løp se fri i mellomrommet og tredde ballen nydelig gjennom til Sindre Mauritz-Hansen da sistnevnte ble lagt i bakken til en soleklar straffe. Den satte Mauritz selv sikkert i mål.

Og på 2-1 gjorde Bencsik forarbeidet da Sindre Mauritz-Hansen dunket inn sitt andre for dagen.

Det for øvrig på en spesiell situasjon - som fikk fra før meget frustrerte Ørn-spillere og -ledere til å fly i flint. Bakgrunnen for den reaksjonen var en Ørn-spiller som lå nede. Asker-spillerne nølte et øyeblikk, men det var ingen hodeskade og dommeren så ingen grunn til å blåse av midt i et farlig Asker-angrep. Da satte Bencsik fart, spilte til Atli Heimisson, som la tilbake til Mauritz-Hansen, som dunket ballen knallhardt i mål.

Scoringen kom mot et Ørn-lag som noen minutter tidligere var redusert til 10 mann. Arnar Forsund hadde gult for en holding i første omgang, da han holdt igjen Sindre Mauritz-Hansen på vei gjennom. Det mente Førsund skulle vært hans frispark, og til store protester fikk han sitt andre gule for dagen.

Ørn-trener Kasey Wehrman fulgte opp med en skyllebøtte til kamplederen som gjorde at også han ble bortvist fra benken.

Uten at det stoppet protestene fra bortelaget - der det haglet av høylydte protester resten av kampen.

Samtidig slapp Ørn unna flere ganger. Hallvard Håskjold ble lagt ned i straffelfeltet helt i åpningen, mens Cornelius Bencsik ble tatt innenfor 16-meteren kvarteret før slutt. En anullert scoring fikk også Asker tidlig i kampen.

Men det var altså Ørn som fokuserte på dommeren, og sånn sett ble det lettere for Asker på slutten. De fortsatte å fokusere på kampen og scoret igjen da laget først rundet rundt på venstre og nesten lyktes, men Nicklas Raaholt plukket opp ballen på motsatt og la flatt inn til Atli Heimisson som styrte inn 3-1.

Stian Stray Molde spilte på midtbanen også i denne kampen. Bak Petter Svensson, som kom inn tidlig og gjorde sine saker bra som midtstopper.

Og dermed var poengene i boks, ferien reddet og Asker nå er nummer tre på den jevne tabellen - ett poeng bak Notodden. Det etter en serierunde der Bærum imponerte med borteseier mot Kvik Halden, serieleder Arendal og Moss spilte 2-2, Notodden vant knepent (3-2) mot tabelljumbo Fløy. Fram vant også, men der har FK Tønsberg lagt inn protest etter at en Fram-spiller fikk to gule kort uten å bli utvist. Regelverket tyder på at den protesten kan gå gjennom og at kampen i så fall må spilles om igjen.

Asker på sin side, avsluttet vårsesongen med 13 poeng på de siste fem kampene - og har nå 18 poeng på 7 hjemmekamper. Det er et bra utgangspunkt for en meget spennende høstsesong. Samtidig kommer 10 dagers pause før fellestreningene starter igjen godt med. Demba Traore gikk av banen midt i første omgang, mens Sindre Mauritz-Hansen hadde store smerter i ribeina da kampen var over. Forhåpentligvis er begge de og både Stian Solberg (ute med kne) og Tomasz Sokolowski (strekk) tilbake når høstsesongen braker løs...

Cornelius Bencsik kom inn ved sidebytte og gjorde en meget god debut for Asker.

Asker - Ørn Horten 3-1 (0-1)

Fotball, Post Nord-ligaen avd 4:

Mål: 0-1 (4. min.) Arnar Førsund, 1-1 (50. min.) Sindre Mauritz-Hansen (str.), 2-1 (78. min.) Mauritz-Hansen, 3-1 (83. min.) Atli Heimisson

Asker: Jonas Sandquist - Hallvard Håskjold, Demba Traore (23. min. Petter Svensson), Max Hallgren (76. min. Nicklas Raaholt), Mads Lyngen - Stian Stray Molde, Even Bydal, Axel Harstad - Sindre Mauritz-Hansen - Nicklas Tilley Solhaug (46. min. Cornelius Bencsik), Atli Heimisson 

Dommer: Tore Olsen Hagelund, Ready

Rødt kort: Arnar Førsund, Ørn (to gule)

Gult kort: Joachim Wårheim Hoff, Robin Iglicar og Thomas S. Knutsen, Ørn

Tilskuere: 390 på Føyka kunstgress 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift