Svensk toppkeeper klar for Asker

Han har spilt toppfotball i fire land og har voktet målet til det svenske landslaget. Nå kommer Jonas Sandquist til Asker.

Han har spilt i Allsvanskan for tre klubber (Malmø, Landskrona og Örebro), han har vært i Hellas, på Island og i Aalesund. Nå fører kjærligheten ham til Oslo-området. Da ble Asker det naturlige valget.

34 år gamle Sandquist slo tidlig gjennom i moderklubben Landskrona BOIS - der han var med på opprykk til og flere sesonger på høyeste nivå i Sverige. Det ble lagt merke til, og Sandquist voktet målet både for Sveriges U21- og A-landslag i en periode da storklubben Malmø hentet ham. Der fortsatte storspillet og etter 78 kamper for Malmø, ble han hentet til gresk Super League. Oppholdet i Atromitos ble imidlertid preget av en rotete klubbstyring og han kom seg etter hvert fri fra kontrakten der nede. 

Det skjedde helt innpå sesongstarten i Norge, da han kom til Aalesund. De hadde etablert sitt lag, men Sandquist spilte to kamper i europaligaen der før ferden gik tilbake til svensk toppfotball og keeperspill for Örebro. 34-åringen spilte så i islandsk toppfotball før han igjen returnerte til Sverige og spill for moderklubben Landskrona. Og der har han vært helt til det nå ble aktuelt å flytte til Norge og Oslo-området.

Mange klubber har vært interessert i svensken, men nå har han gjort sitt valg - som for Asker betyr en veldig verdifull tilvekst.

- Vi ønsker ledere med erfaring inn i vår unge og talentfulle spillertropp. Det har vi nå fått i Thomasz Sokolowski og Jonas Sandquist. Og på keeperplassen har det definitivt vært viktig å få landet runtine og en lederskikkelse, sier sportssjef Espen Falck.

Det etter at klubben tidlig hadde en runde med Thomas Lia. Han har gjort en god jobb for Asker i fire år, men for klubben var det greit å vurdere alternativer og samtidig la Lia se seg om etter ny klubb. Nå har det altså, for Askers del, endt med en tilvekst som kommer med en erfaring og en cv som vil bety mye.

- En god og trygg keeper bakerst, betyr fort mange ekstra poeng, sier en fornøyd trener Kevin Nicol. - Det å få Jonas på plass, betyr veldig, veldig mye, fortsetter han.

Svensken har vært på Asker-treninger en periode, og har imponert der - både mellom stengene og med sin væremåte. Det siste vil nok også bety mye når han kommer inn i et keeperteam som ellers består av 20-åringen Andreas Vedeler og våre juniorkeepere.

Asker har med det, på en drøy uke, fått på plass en Sokolowski som har spilt for det norske landslaget og en Sandquist som ahr spilt for det svenske. Det tar man som et tegn som at Asker har blitt en attraktiv klubb å spille for. For signeringene kommer som et resultat av sportslige utfordringer, ikke økonomi.

Max Hallgren (t.v.) har fått to nye lagkamerater den siste uka - i Jonas Sandquist og hjemvendte Thomasz Sokolowski.

"Soko" er som kjent Asker-gutt og vil være med på å bygge noe i egen klubb. Men også Jonas Sandquist tenker langsiktig med sin overgang til Asker. Han er, som Sokolowski, foreløpig klar for to sesonger, og det er jobb utenom fotballen og det å etablere seg i området som har vært avgjørende. Det har Asker jobbet mye med å bidra til.

Svensken er nå er hjemme og "rydder og pakker" før han returnerer til Asker over helgen. Det betyr at han høyst sannsynlig vokter målet i årets første treningskamp, når Lars Bohinens Sandefjord kommer til Føyka kommende onsdag (20. januar) kl. 16:30.

Vi ønsker Jonas Sandquist hjertelig velkommen til Asker.

Se Sandquists spillerstatisikk her

Les flere fakta om vår nye svenske keeper her

Jonas Sanquist er 193 cm høy og tar med seg masse erfaring for å vokte buret på Føyka.

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift