Arne Dokken overtar som trener i Asker Fotball

Arne Dokken overtar treneransvaret for Askers A-lag i 2. divisjon.

Den meritterte spilleren, treneren og fotball-lederen presenterte seg for spillergruppen allerede på treningen onsdag ettermiddag. Etterpå så han spillernes økt fra taket på Fotballhuset - for å danne seg et best mulig bilde før han leder treningene fra i morgen, torsdag.

Endringene i trenerapparatet kom etter at styret i Asker Fotball så det som nødvendig å gjøre grep i kampen for å sikre plassen i 2. divisjon ved å tilføre en ny og klar "stemme" i garderoben som kan omsette godt spill og sjanser i resultater.

Kevin Nicol vil fortsette som assistent under Dokken, mens Svein Roger Pettersen har fått tilbud om endrede arbeidsoppgaver. Han er ønsket i sin tidligere jobb som spillerutvikler og trenerkoordinator i Asker, med ansvar for sportsplan, trenere og spillerutvikling. For det er ingen tvil om at klubben ønsker å beholde Pettersens kompetanse. Hans faglige dyktighet og klare sportslige tanker er høyt verdsatt. Både spillere, klubb og støtteapparat har også vært fornøyd med det treningsarbeidet som har vært gjort denne sesongen. Kvaliteten på øktene og innsatsen på dem har vært meget god hele veien. Humøret, stemningen og motivasjonen i spillergruppa har også vært samlet både rundt trener og plan for hvordan man skal snu resultatene.

Da dette ikke har lyktes etter at sesongen nå er drøyt halvspilt og det ble tap også mot Fløy lørdag - lagets syvende kamp på rad uten seier - vedtok styret på et møte tirsdag at det må hentes inn en leder med solid erfaring og pondus. Arne Dokken har definitivt det - og i rekordfart er han nå klar.

Dokken har de siste årene jobbet i Sandefjord Fotball, som sportssjef og forretningsutvikler. Han vil fortsette i jobben der når han overtar Asker ut sesongen. Dokken er bosatt i Lier og har således kort vei til Føyka. Han kjenner Asker og har tidligere også trent spillere i troppen vår.

Arne Dokken er 58 år og godt kjent for de fleste i norsk fotball både som spiller, trener og fotball-leder. Han har som spiller 24 landskamper, og ble toppscorer i Tippeligaen både for Strømsgodset og Lillestrøm, før han i tre sesonger ble cupmester med Panathinaikos. Seriemester i Norge ble han med Rosenborg - både som spiller og trener, før han gikk rett over som administrerende direktør i Rosenborg i 6 år. Senere har Dokken trent både Strømsgodset og Sandefjord, i sistnevnte klubb jobber han fortsatt. Totalt har han 11 serie- og cupmesterskap. I 2012 kombinerte han Sandefjord-jobben med å trene Birkebeineren med stor suksess - det etter at han kom inn da sønnen Kenneth ble skadet og langtidssykemeldt. Kenneth Dokken er i dag trener for Notodden.

Asker vil takke Svein Roger for et godt arbeid denne sesongen, og håper han velger å fortsette i klubben. Hans fotballkompetanse er meget stor, og han har en stor del av æren for at klubben de siste sesongene har løftet spillerutviklingen, fått frem flere landslagsspillere og yngre årganger der mange peker til å bli meget gode spillere for klubben i fremtiden. I år har han på A-laget utviklet både spillere og stil, og lagt et fundament for det sportslige treningsarbeidet.

Men nå handler alt i Asker om å berge plassen i 2. divisjon. Det er "bestillingen" til Arne Dokken, og en  utfordring han virkelig hadde lyst på da spørsmålet kom.

For kommentarer:

Sportssjef Espen Falck - tlf. 90193955

Hovedtrener Arne Dokken - tlf.  97020250

Daglig leder Arne Knoph - tlf. 97057400

 

Asker, 6. august 2014

Per Christian Ottesen                                                                  Arne Knoph

Styreleder                                                                                        Daglig leder

Fikk overblikk. Arne Dokken fulgte spillernes første økt fra taket over banen.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Asker-TV

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift